Returmöte i den ena semifinalen av den engelska ligacupen där Aston Villa (Premier League) har två mål att hämta upp mot Bradford (League Two) som kan fullborda en rejäl skräll genom att kvittera ut en biljett till Wembley. Hemmalaget gäller som stora favoriter, men vill man följa det spåret så anser jag att det känns mer vettigt att spela på en individuell prestation.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Capital One Cup, England
  • Match: Aston Villa – Bradford
  • Spel: Christian Benteke, målskytt
  • Odds: 1,75 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

Inte mycket att orda om. När lottningen stod klar så klev Aston Villa in i det här dubbelmötet som stora favoriter i och med att man hade den rejäla turen att slippa Chelsea/Swansea. Insatsen i den första matchen var dock en stor besvikelse och Bradford, som alltså spelar tre divisioner under motståndaren, lyckades trycka in 3 bollar via fasta situationer. Bortalaget kan bli det första laget från fjärde divisionen att nå finalen på snart 51 år vilket säger en hel del om att det här kan bli något väldigt sensationellt. På vägen hit har man slagit ut PL-lagen Wigan och Arsenal, båda via straffar.

Bradford får dock spela utanför kompakta Valley Parade den här gången och rent spontant tror jag att den här uppgiften kommer bli mycket, mycket tuffare. Hemmalaget kommer nu från en godkänd insats i ligaspelet och supportrarna på Villa Park lär nog ställa upp bakom sitt lag.

Aston Villa ställer upp med ungefär samma trupp som i helgens bortaderby mot West Bromwich. Andreas Weimann, som gjorde Villas mål i det första mötet, lär dock återvända efter sjukdom. Bradford har inte spelat någon match på drygt en vecka, och då vilades ett par startspelare. Ser relativt bra ut på skadefronten.

Den belgiske landslagsmannen Christian Benteke hämtades in från Genk i slutet av augusti och har snabbt blivit en publikfavorit. Han har varit en ”impact player” från start och i ligaspelet har han varit direkt inblandad (gjorda mål samt framspelningar) i drygt 60 procent av lagets mål. Bland de fem största ligorna i Europa är det endast en viss Zlatan Ibrahimovic som har bättre procent än så.

Benteke är en stor, stark och snabb center. Han vinner en hel del nickdueller och har även ett bra tillslag med högern. I en match där jag förväntar mig att hans lag kommer vara ute efter att trycka på från start, så kommer han vara den man siktar mot med inspelen. Han står även som lagets första straffskytt. Bradfords mittlås kommer få svårt att hålla honom utanför matchbilden.


Hemmalaget att göra minst två mål ger runt 1,35-1,40 hos spelbolagen. Då kan jag tycka att det inte känns dumt att spela på att Benteke gör mål istället, sett till hur pass mycket han bidrar med på egen hand. Jag tror att han kan spela huvudrollen även ikväll. Den storvuxne belgaren spelas som målskytt.

Ett sidospel. Över 12,5 hörnor 1,825 (Bet3652/10 units. I det första mötet fick vi se 17 hörnor, mycket tack vare att det var hela 38 avslut i den matchen. Den siffran lär vara mindre ikväll, men med tanke på att Villa lär pressa på samtidigt som bortalaget kommer sjunka något längre ner i banan, så tror jag att vi kan passera linan även den här gången.

/Puyol