Denna helg fortsätter att bjuda på svensk fotboll där vi får se en intressant match mellan Assyriska och Ljungskile. Ett superettan möte mellan två lag som gått ganska jämlikt i år fast med olika förväntningar. Ljungskile som kvalade till allsvenskan förra året är självklart lika sugna och förväntansfulla att göra samma succé i år medan Assyriska nöjer sig med en topp placering. Skillnaden är dock att Ljungskile inte imponerat medan Assyriska verkligen har och där av går mitt tips till hemmalaget. Häng med!

  • Match: Assyriska – Ljungskile SK
  • Spel: Assyriska rak vinst
  • Odds: 2,55 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18.00

Assyriska-LogoLjungskile_logo

Ljungskile som förra årets mot all förväntan nästan gjorde det omöjliga, att ta sig upp till allsvenskan. Man kunde tyvärr inte slå Gävle i två möten och ännu en säsong i jobbiga superettan väntade. Den säsongen är igång och man har inte imponerat lika mycket som förra året. 14 poäng inspelade efter 11 omgångar är nästan inte ens godkänt. Formen på sistone har varit tveksam och två raka förluster följt av två oavgjorda är ett faktum. Senaste två förlusterna kom mot Frej med 1-0 samt Östersund 0-2, och som man kan se så har man problem med målproduktionen. Idag ställs man mot ett formstarkt Assyriska och sett till formen måste jag gå emot när oddset är så pass tilltalande.

Ser man till Assyriskas situation så är den riktigt bra och man börjar komma igång rejält. Man var inne i en liten formsvacka fram tills de två senaste matcherna där man spelat riktigt bra och två vinster mot Mjällby samt Brommapojkarna är tagna. En stark defensiv  med en ganska snål offensiv resulterar ofta i målsnåla matcher, där man lärt sig att gilla läget i tajta matcher. Idag möter man ett formsvagt Ljungskile och man bör ta hem detta på hemmaplan. 

Så vad blir mitt lir? Jag hänvisar tillbaka till min inledning där jag sade att jag tror på hemmalaget. Med tanke på form och prestation måste jag tro på Assyriska då man dessutom står i ett riktigt fint odds. Insatsen får ligga på medel!