Årets första träningsmatch för båda lagen och dom drabbar samman i Södertälje. Skillnaden denna gång mot senaste årets möten är att Hammarby är ett allsvenskt lag numera. Assyriska kommer med flera skadade spelare, vilket även Hammarby gör men jag ger ändå fördel till ena laget här. Häng med!

  • Assyriska – Hammarby
  • Spel: Hammarby
  • Odds: 1.85 @ Betsafe
  • Insats: 3,5/10 Units
  • Spelstopp 18.00

Assyriska ligger alltjämt i Superettan efter att ha klarat kvalet mot Örgryte. Nu är ju detta årets första träningsmatch så det är väl så att allt egentligen kan hända, fast när jag läser och hör att man saknar båda mittbackarna Kyle Konwea och Linus Malmborg, samt att mittfältarna Rani Besara och Christopher Brandeborn är skadade så har jag verkligen svårt att se hur man ska klara av detta, för det är viktiga spelare som är borta helt klart.

Och inte är det någon fördel att det är på konstgräs då Bajen numera är numret större på just det underlaget och det passar deras spel ypperligt. Och inte lär man ha övertaget på läktaren heller, som vanligt i och för sig när man möter Bajen. Fast å andra sidan är det just en träningsmatch och den första för året så det finns inga garantier längre på hur det slutar.

Assyriska-Logo       Hammarby-IF

Hammarby har utvecklats nåt kopiöst senaste halvåret, höstsäsongen var helt formidabel och dominerade nästan alla matcher och skapade mängder av målchanser. Ser vi bara utifrån det ska detta vara en enkel resa mot en vinst. Dock är det ju just första träningsmatchen för Bajen också så man vet väl inte riktigt vart man står riktigt, fast man måste ju ändå säga att man bör ha god chans trots allt då det finns mycket mer kvalité hos Hammarby än vad det finns i Assyriska.

Även i Bajen finns det spelare som inte kommer till spel till denna match. Troligen så lär Israelsson och Torsteinbö vilas och Haglund är inte redo för matchspel ännu. Men annars kan nog de flesta vara med och spela även om det säkert lär roteras en del under matchens gång. Men hur som helst så kan alltså nyförvärv som Måns Söderqvist, Birkir Saevarsson, Oliver Silverholt vara med. Vi kommer säkerligen se en Linus Hallenius på topp från början bland annat. och en Måns Söderqvist precis där bakom och Fuhre och Kennnedy på kanterna.


Assyriska är ett sämre lag det vet vi redan. Och dom saknar viktiga spelare på viktiga positioner och dom tränar knappast lika hårt som bajen gör/gjort vilket bör ge en gnutta fördel till bortalaget. Tycker även den positiva anda Bajen har just nu plus kvalitén i laget samt att Assyriska saknar viktiga spelare till denna match gör att man kommer så segrande ur denna träningsmatch. Med det sagt lär det inte bli tal om någon kross, det tror jag inte i alla fall men om vi ska tippa resultat så säger jag 1-3 Bajen. Så jag lirar Hammarby att vinna till oddset 1.85, insatsen är strax under medel pga av att det är en träningsmatch. Forza!

Notis: Matchen börjar kl 18.30 men spelstopp hos Betsafe är tydligen 18.00 så därför får det stå i reken. Men matchen blåses alltså igång 18.30 och inget annat.

/ L’orso