Längesen vi fick en rek bland de lägre divisionerna men nu är det dags och jag har valt att inrikta mig i ett möte där Assyriska tar emot Dalstorps som kommer på besök. Assyriska ligger i mitten av tabellen likt Dalstorp och man krigar på då varje poäng är viktig. Ett oerhört jämnt möte väntar vilket bäddar för underhållning och spänning. Det gör det även svårt att hitta en spel, och jag får utgå från vad jag sett samt hemmaplansfördel. Häng med!

  • Match: Assyriska BK – Dalstorps IF
  • Spel: Assyriska BK rak vinst
  • Odds: 2.07 @ Unibet
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Först ut är gästande Dalstorps som blivit ett stabilt divison 2 lag och placerar sig i mitten av tabellen. Man har ett facit på 7-0-7 efter 14 spelade omgångar vilket får anses vara godkänt då man varken är ett lag för uppflyttning eller nedflyttning. Ser vi till de senaste prestationerna så kommer man till detta möte med en seger i bagaget efter att ha slagit Torslanda med 4-1 på hemmaplan. Innan det var man inne i en liten formsvacka med tre raka förluster och det är lite så säsongen har varit då man blandat och gett. Idag ställs man mot ett tufft motstånd på borta mark, Assyriska, och då man endast lyckats prestera på hemmaplan, väljer jag att gå emot. 1-0-6 på bortaplan är inte bra och det visar tydligt på hur svaga man är på bortaplan. Avslag!

Över till Assyriska som nästan ligger i identisk situation. Man kommer från en fin seger efter att ha slagit Högaborg med 3-5 på bortaplan vilket är starkt. Innan det var man inne i en liten formsvacka med tre raka förluster och jag hoppas på att detta är en start på en ny vinst svit. Man spelar en teknisk och rolig fotboll för att vara ett division 2 lag, och innan säsongen hade jag klart högre förväntningar på detta lag. Man placerar sig jämsides med sina motståndare idag och en seger idag skulle innebära att man går om. Med tanke på att Dalstorp endast presterat på hemmaplan, passar denna uppgift utmärkt. I grund och botten är man i mina ögon även det bättre laget och jag måste bara spela.

Så vad blir mitt lir? Raka ettan erbjuder ett odds kring 2.00. Det anser jag vara spelvärt och jag sätter en insats på strax under medel!