Fyra matchen ska spelas i Hockeyallsvenskan. I ett möte åker formstarka Västerås upp till Haparanda för att möta Asplöven. Båda lagen kommer med segrar i ryggen och Västerås tar vid seger ännu ett steg närmare SHL-spel.
Lyckas Västerås att ta sin fjärde seger av fyra möjliga mot Asplöven den här säsongen?

  • Match: Asplöven – Västerås
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Västerås 
  • Odds: 2.13 Nordicbet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 23/1, 19:00

Asplöven har haft det lite till och från den senaste tiden. Laget har stått för starka insatser i den ena matchen för att vara slarviga i den andra. Men senast blev det seger borta mot AIK med 3-1 och det innebar att laget satte stopp för två raka förluster.
Asplöven ligger och krigar vid platserna från kvalplats till playoff. Asplöven har efter fyrtioen omgångar tagit femtiofem poäng och det räcker för en nionde plats i tabellen. Det är just nu ett poäng upp till playoff och fem ner till kvalstrecket.

Hemma i Arena Polarica har Asplöven tagit poäng i många matcher men har inte riktigt lyckats avgöra under övertid och straffläggningen. Asplöven har efter tjugoen hemmamatcher tagit trettiofyra poäng och blir därmed Hockeyallsvenskans nionde bästa hemmalag.
Asplöven förlorade sin senaste hemmamatch mot BIK Karlskoga med 6-7 efter straffar. På dom fem senaste hemmamatcherna har Asplöven två segrar och tre förluster.

asploven_200V.S vasteras_200

Västerås har trummat igång igen. Det jobbiga för laget är ju att dom övriga topplagen fortsätter på samma vis.
Västerås vann sin senaste match, då mot Södertälje med 3-1. Segern innebar lagets tredje raka seger och poäng för sjätte matchen på raken, varav fem matcher har slutat med seger.
Med den starka formen ligger Västerås hack i häl på lagen som toppar tabellen. Västerås har efter fyrtioen omgångar tagit sjuttiotre poäng och ligger på en fjärde plats. Laget har just nu fyra poäng upp till serieledande Karlskrona och två till trean Malmö.

På bortaplan har Västerås gjort det riktigt bra. Västerås har spelat tjugo bortamatcher och har på dessa matcher tagit trettiofyra poäng. Det gör Västerås till seriens tredje bästa bortalag. Noterbart är att Västerås har tagit poäng i tretton av dessa tjugo bortamatcher.
Västerås vann sin senaste bortamatch mot Vita Hästen med 4-1. Det innebar Västerås tredje seger på sina fem senaste bortamatcher.

Säsongens sista möte.
Lagen har mötts två gånger i ABB Arena nord nere i Västerås. Det har resulterat i två segrar för Västerås. Först 2-1 och nu senast 4-2.
Det har även spelats en match i Arena Polarica i Haparanda. I den matchen vann Västerås med 6-2. Asplöven har alltså inte lyckats bärga något poäng mot Västerås ännu den här säsongen.
Vi får faktiskt gå tillbaka fem matcher innan vi hittar en seger för Asplöven.

Formtoppade Västerås bärgar fjärde raka segern?
Ja det känns som det. Detta på grund av:
1: Västerås är glödheta och kommer från en stark och stabil insats senast när Södertälje avvärjdes relativt enkelt och det blev poäng för den sjätte matchen i rad, varav fem är segrar.
2: Västerås är ett starkt bortalag och har fler segrar på bortais den här säsongen än förluster. Notera att Västerås har tagit lika många poäng på bortaplan som Asplöven har tagit på hemmaplan.
3: Inbördesmöten. Det står tre noll till Västerås i lagens möte den här säsongen. Den största segern kom just i Arena Polarica, då det blev en 6-2 seger för Västerås. Västerås har det lätt mot Asplöven och har tagit sex segrar i lagens sju senaste möten.
Nej, med ett större, tyngre och formstarkare Västerås som åker till Haparanda för att ta med sig tre poäng och haka på i toppstriden gör att jag spelar Västerås som segrare till 2,13 hos Nordicbet.