Allsvenskan rullar på och jag ska kolla lite på matchen uppe i fantastiska Arena Polarica  mellan hemmalaget Asplöven och gästande Oskarshamn. Asplöven är nykomlingaroch har gjort det över förväntan faktiskt, och ändå har man bara skrapat ihop 11 poäng på 11 matcher. Hur går mina tankar om matchen mot Oskarshamn, tar man ännu en vinst i sin hemmaborg?

  • Match: Asplöven – Oskarshamn
  • Speltips: Oskarshamn ML
  • Odds: 1.72 @ Bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16/10, 19.00

OBS! ML oddset på bet365 står som ”Matchodds” och är enligt deras regler det samma som DNB. Alltså spelar vi Oskarshamn DNB.

Asplöven har varit hemmastarka denna säsong och kommer fortsätta vara det. De har tagit alla sina 11 poäng på hemmaplan. Men varför tror jag inte på Asplöven om dom nu är så starka på hemmaplan? Den största anledningen är att Oskarshamn är ett så mycket mer komplett lag än Asplöven. Asplöven fick en gratisplats i årets allsvenska under sommaren eftersom Borås gick ner till division ett pga för dåligt ekonomiskt ställt. Asplöven hade då byggt ett lag för just ettan, men fick snabbt infinna sig i att man skulle spela i Hockeyallsvenskan istället, vilket gjorde att man helt plötsligt hade en ganska tunn trupp jämfört med allsvenskan. Man fick iallafall ihop ett ganska hyfsat lag tillslut med bland annat Conny Strömberg från Örebro. Nu sista matcherna så verkar det som att de inte riktigt har samma bra spel som de hade i början. Senast gick proppen ur och man förlorade hemma mot Västerås med 2-5. Asplöven har frågetecken för Martin Hellgren och Niklas Andersson.

Oskarshamn är kanske årets överraskning, men inte enligt mig. De har en riktigt bra trupp och har tillochmed kapacitet att vara med och störa om en kvalserieplats. Man har börjat riktigt bra och har 21 poäng på 11 matcher och det ligger man trea i tabellen med. Man är dessutom ett av seriens bästa bortalag då man vunnit 5 av 6 matcher på just bortaplan. De har visserligen en ganska lång resa från Oskarshamn, men det bör inte vara nåt problem då de åkte redan på måndagen, övernattar i Stockholm och flyger sen på tisdagen upp till nordligare breddgrader. Man har en förstafemma av högsta allsvenska klass. Alla fyra nordamerikaner i Oskarshamn utgör en del i förstafemman, Samuel Lofquist bildar backpar med svenske Niklas Enberg, framåt har vi en nordamerikansk trio med Giulio Scandella-Evan McGrath-John Vigilante. Dessa tre herrar snurrar i anfallszon och har stått för 29 poäng hittills. Sedan har de flertalet duktiga lirare som är snäppet bättre än de flesta i Asplöven. Kapten Stefan Öhman, Viktor Löfstedt och Joakim Hagelin för att nämna några. Oskarshamn åker med full trupp förutom Carl-Johan Svensson som ändå inte får särskilt mycket speltid.

I det här mötet tror jag inte att Asplövens hemmafördel hjälper utan jag tror och hoppas att Oskarshamns klass och tyngd avgör detta. Jag kör lite safe på Oskarshamn DNB med en medelinsats.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

Heden