Asplöven tar emot Oskarshamn hemma i Polar.. Nej, just det, de spelar i Coop Arena denna afton, vilket ger oss ett litet annat perspektiv på denna match som får ses som extremt viktig för båda lagen.

  • Match: Asplöven – Oskarshamn 
  • Speltips: Oskarshamn DNB
  • Odds: 1.85 @ Betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16/1, 19.00

Asplöven är ett lurigt lag, men just nu är deras form verkligen urkass. Man slog visserligen Mora borta för två omgångar sedan med hela 6-2, men då ska tilläggas att Mora var helt under isen. Asplöven har just nu riktigt svårt att göra mål framåt, eller det har man i och för sig haft hela säsongen. Man ligger på tolfte plats i serien i skottprocent om man ska jämföra mot Oskarshamn som ligger på fjärde plats. Asplöven har till exempel blivit nollade i tre av sina fem senaste matcher. Man hänger oftast med alla lag spelmässigt, men det är målen som räknas och det är oftast det som skiljer toppen från botten. Asplöven ligger tyvärr i botten där. Sedan är man ju ett lag som tar sina flesta poäng på hemmaplan och nu spelar man ju hemma, men ändå inte. Man ska spela i Luleås hemmaarena pågrund av att man ska ha fritt inträde och samla ihop en massa kronor till klubben. Folk säger att de kommer få ett massivt publikstöd, men när man inte snittar mer än drygt 1000 personer uppe i Haparanda så har jag svårt att tro att man får såpass många fler supporters i Luleå, som dessutom ligger 13-14 mil ifrån Haparanda. Mer folk blir det garanterat, men ett massivt publikstöd har jag svårt att tro. Jag är ganska säker på att neutral plan gynnar Oskarshamn mer med tanke på att Asplöven endast tagit 13 poäng på bortaplan. Janne Niinimaa saknas fortfarande.

Oskarshamn har ett lag för playoff. Det säger jag igen nu trots att man ligger en placering utanför topp sju. Man har faktiskt ganska god form, och till skillnad från Asplöven så pekar Oskarshamns formkurva uppåt. Man har inte förlorat i full tid på 4 matcher och har faktiskt vunnit de två senaste. De två innan förlorade man i sudden/straffar mot Leksand respektive Örebro. Innan dessa hade man 4 raka förluster, men inget att skämmas över då dessa också var absoluta topplag. Mot bottenlagen har de det enklare och poängligaledaren Evan McGrath fortsätter att vara i god form. Oskarshamn saknar Jocke Hagelin och Niklas Enberg.

Den neutrala planen bör vara till Oskarshamns fördel. Man har en uppåtgående formkurva och överlag är man ett klart bättre lag än Asplöven. Oskarshamn kom till Luleå under tisdagskvällen efter att ha åkt buss till Stockholm och sedan flygit upp till Luleå. Känns som att deras uppladdning är lite optimalare än Asplöven som får åka två timmar i buss för att spela hemmamatch. Jag säger inte att det spelar stor roll för hockeyspelare, men åker man två timmar i en buss för att spela hemmamatch så spelar man inte på hemmaplan. Medelinsats på Oskarshamn med försäkringen att vi får pengarna tillbaka vid oavgjort.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden