Hockeyallsvenskan trummar vidare och ny match för Asplöven hemma i ICA Arena mot Mora. Två lag som har en formkurva som pekar neråt. Båda lagen har en gemensam nämnare att det är mycket roligare att spela hockey på hemmaplan. Kommer det leda till en hemmaseger?

  • MatchAsplöven – Mora
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Asplöven
  • Odds: 2,15 @ bet365 
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 3/10, 16:00

Asplöven tappade en sen 2-1 ledning i den förra omgången mot Sundsvall på bortaplan. Med ynka 1.15 kvar kom 2-2 och inte nog tre tappade poäng så föll laget även under övertidsspelet och fick vackert åka hem med en pinne.

Förlusten innebar Asplöven’s tredje raka och laget sjunker sakta men säkert neråt i tabellen. Från att ha tagit fyra segrar på dom fem inledande omgångarna har det bara blivit ett poäng på dom tre senaste försöken. Asplöven har spelat till sig tolv pinnar och ligger på en tolfte plats.

Hemma i ICA Arena är platsen Asplöven helst vill hålla till. Laget är ruggigt starka på hemmais och har på fyra hemmamatcher tagit tre segrar och förlorat en. Det ger nio inspelade poäng och Hockeyallsvenskans femte bästa hemmalag.
Den första hemmaförlusten kom mot AIK i den senaste hemmamatchen då laget föll med 3-5.

Asplöven V.S mora_200

Mora är oerhört lika Asplöven i vart laget tar sina poäng. I den förra omgången begav sig laget till ABB Arena Nord för att möta nuvarande serieledarna Västerås. Mora fick som väntat åka hem med noll poäng men stred tappert och föll med 2-1.

Förlusten var Mora’s andra på dom tre senaste matcherna och det var lagets andra raka bortaförlust. Formen börjar peka neråt och laget har bara tagit två poäng av dom nio senast möjliga.
I tabellen har Mora annars imponerat och befinner sig på en femte plats med tolv poäng efter sju spelade omgångar.

Bortaspelet har inte varit någon succé och Mora har på sina tre bortamatcher endast mäktat med att ta två poäng på resande fot. Det var i säsongens första bortamatch och då besegrade laget Pantern med 3-2 efter straffar.
Annars har det blivit två raka nederlag på bortais. Nu senast som sagt mot Västerås med 1-2 och dessförinnan hela 1-5 mot nykomlingen Tingsryd.

Asplöven tog nio av tolv möjliga poäng mot Mora förra säsongen.
Det var i särklass den sista omgången förra året som Mora blev totalt överkört i ICA Arena. Matchen slutade hela 8-3 till Asplöven men det går diskutera hur motiverade Mora spelarna var som inte hade något att spela om, medan Asplöven spelade för att undvika kvalspel.

Vänder Asplöven sin formtrend idag?
Ja, det finns flertalet faktorer som speglar för att det ska ske.
1. Asplöven är ett av seriens absolut bästa hemmalag. Det är inte roligt för något lag att åka till ICA Arena i Haparanda för att möta hemmalaget. Speciellt inte i år då föreningen gör allt för att fylla arenan med bland annat att alla under 18 år går in gratis.
2. Mora har varit ett ofantligt svagt bortalag i inledningen av den här säsongen. Bortaspelet stämmer inte fullt ut och förlusten mot Tingsryd med 1-5 säger sitt.
3. Asplöven trivs bra mot just Mora. Tre av fyra segrar mot laget förra säsongen och Asplöven har aldrig förlorat mot Mora på hemmaplan. Förra säsongens matcher slutade med en 8-3 seger och en 2-1 seger för Asplöven inne i ICA Arena.
Ett hungrigt Asplöven kommer bjuda hemmapubliken på fart och fläkt och det kommer bli att åka av. Asplöven är ett bra lag den här säsongen och Mora blir en passande uppgift som inte trivs på bortais att kunna vända den dystra trenden med tre raka förluster.
Mitt spel Asplöven som vinnare till 2,15 hos bet365.