Sista omgången i Hockeyallsvenskan och där det är mycket som står på spel för båda lagen. Hemmalaget Asplöven behöver ta minst samma poängantal som nästjumbon AIK för att säkra nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan. Mora behöver ta tre poäng för att kunna ha en liten liten chans att nå femte platsen i tabellen och få ett bättre utgångsläge i slutspelsserien. Två lag som har mycket att spela för och båda lagens försvarsspel har inte varit imponerande den senaste tiden. Får vi ett målkalas att vänta?

  • Match: Asplöven – Mora
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 28/2, 16.00

Asplöven fick inte säkra kontraktet i den förra omgången borta mot Rögle. Istället åkte laget på en rejäl utskåpning och förlorade med hela 8-0!
Asplöven kan trots det vara nöjda med att komma undan med blotta förskräckelsen när AIK inte heller tog något poäng i sin match och ligger fortsatt efter Asplöven på grund av sämre målskillnad.
Asplöven föll för fjärde gången på dom fem senaste matcherna och laget ligger på en tolfte plats med sextiofem poäng efter femtioen omgångar.
Hundrafemtiosju insläppta mål är näst flest i hela serien och Asplöven har inte haft säsongens bästa defensiv. En målskillnad på 142-157 ger ett snitt på 5,86 mål per match.

Hemmaspelet har varit helt okey för laget. Det har blivit tolv segrar, varav två efter övertid/straffar och tretton förluster, varav sex efter övertid/straffar och en total poängskörd på fyrtio poäng. Det gör Asplöven till Hockeyallsvenskans nionde bästa hemmalag.
På hemmaplan har Asplöven öst in mål och med åttioen gjorda mål är det fjärde bäst av ett hemmalag. Det ger ett snitt på 3,24 gjorda mål per match.
Asplöven besegrade Timrå i sin senaste hemmamatch och tog lagets tredje hemmaseger på dom fem senaste hemmamatcherna. Noterbart är att två av dessa fem hemmamatcher har slutat över 5,5 mål.

asploven_200V.S mora_200

Mora har en liten liten chans på femteplatsen i tabellen efter att ha besegrat Södertälje med 4-1 på hemmaplan i den förra omgången.
Segern var Mora’s andra på lagets fem senaste matcher och laget ligger på en sjunde plats med sjuttionio poäng efter femtioen omgångar. Det är två poäng upp till sexan Björklöven och tre poäng upp till femman BIK Karlskoga som båda lagen har en bättre målskillnad än Mora. 
Mora har minus sex i målskillnad och behöver ta tre poäng samt ta ikapp åtta mål på både femman och sexan då Mora har gjort färre mål än båda lagen.

På bortaplan har Mora varit grymma under hela säsongen. Laget har mäktat med att ta poäng i sjutton av sina tjugofem bortamatcher och har en poängskörd på fyrtiotvå poäng. Det gör Mora till Hockeyallsvenskans tredje bästa bortalag.
Mora har på dessa bortamatcher en målskillnad på 63-63 och det ger ett snitt på 5,04 mål per match.
Laget förlorade sin senaste bortamatch mot Almtuna med 5-3 och det var den andra bortaförlusten på dom fem senaste bortamatcherna.

Mora har en hel del skador och sjukdomar till dagens match och kommer åka upp till Haparanda med kort om folk.

Det fjärde och sista mötet för den här säsongen.
Asplöven har varit ett mardrömsmotstånd för Mora sen laget tog steget upp till Hockeyallsvenskan. Asplöven har tagit sju segrar av elva möjliga och har tagit poäng i nio matcher! Noterbart är att sex matcher har slutat över 5,5 mål.
Den här säsongen här Asplöven tagit två segrar och Mora en.

10.01.15HOCMoraAsplöven4 : 3
25.11.14HOCAsplövenMora2 : 1
14.10.14HOCMoraAsplöven1 : 3

Två lag som kommer gå för seger.
Mora är klara för slutspelsserien men skulle helst vilja hamna så högt upp som möjligt för att kunna få med sig bonuspoäng in i serien. Medan Asplöven spelar för att slippa kvalspel och behöver ta lika många poäng som AIK idag för att slippa kvala sig kvar. Asplöven har åtta plusmål på AIK, då laget har gjort fler mål.
Mora däremot måste ta in åtta mål på både BIK Karlskoga och Björklöven samtidigt som dom lagen inte får ta poäng. (Björklöven får ta ett)
Asplöven har spelat några galna målmatcher den senaste tiden. Eller vad sägs om, Rögle 0-8, Vita Hästen 6-2 och BIK Karlskoga 6-7 efter straffar.
Asplöven är fruktansvärt effektiva på hemmaplan och det bör laget kunna utnyttja när Mora kommer till spel med massor utav spelare borta och kommer vara kort om folk.
Men trots det kan inte Mora backa hem och försöka kontra in en seger då laget måste göra mål för att nå femte platsen.
Lagen har en historia om målrika möten, sex av elva matcher över 5,5 mål och det senaste mötet slutade med en 4-3 seger för Mora på hemmaplan.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,20 hos bet365.