Vanligtvis rekas det inte särskilt mycket allsvensk hockey från min sida, men idag kan jag bara inte låta bli när Mora gästar Asplöven i Arena Polarica. Jag tycker det känns svårt att tippa 1×2 i den här matchen, men jag tror vi kan komma att bjudas på en del mål.

  • Match: Asplöven – Mora
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Asplöven har gjort det bra när vi nu snart spelat halva serien, då man placerar sig på en sjundeplats och helt klart har häng på topplagen i tabellen. Men med tanke på hur jämn hockeyallsvenskan är just nu så är det även lika nära till det undre strecket i tabellen. På bortais har laget inte rosat marknaden alls den här säsongen, men hemma i ”Kuben” har man plockat väldigt många segrar den här säsongen. Kikar vi tio hemmamatcher tillbaka så har laget faktiskt bara förlorat under 60 min en endaste gång, detta mot Västerås (2-6). Målproduktionen är det inte alls något fel på då man snittat 3,5 gjorda mål på dessa tio hemmamatcher. Framåt är det importkedjan med John Henrion, Jacob Lagace och Luke Salazar som producerar mest poäng, där de två förstnämnda ligger högt upp i poängligan. Men vänder vi på steken så har man inte varit särskilt tajta defensivt med nästan ett snitt på 3 puckar insläppta under dessa tio hemmamatcher. Gästerna spelar med bra fart under skridskorna så det lär nog komma en och annan kontring på hemmalaget idag. Tycker även vi kan sätta ett par frågetecken på målvakterna hos Asplöven, då varken Sebastian Idoff eller Samuel Ward ligger särskilt högt på räddningsprocenten.
Hemmalaget verkar inte ha några större skadebekymmer i truppen till dagens match.

Asplövenmora_200

Mora har jag följt väldigt noga den här säsongen och har säkerligen sett en 20 matcher med laget. Man har imponerat så här långt och efter den senaste övertygande 5-2 vinsten mot Södertälje så har man hoppat upp i en serieledning, två pinnar framför Malmö. Offensivt finns det inte mycket att klaga på hos laget och jag tycker även att man har flera femmor som kan kliva fram och producera. Nu har man även fått igång nyförvärvet Matt Fornataro på allvar, och det kan vara väldigt viktigt inför framtiden. För ett par dagar sedan gjorde man dessutom klart med amerikanen Yan Stastny, som dessvärre inte kommer till spel här. Men mycket i Mora handlar om backarna Kevin Mitchell och Lukas Bengtsson, som ligger etta respektive tvåa i hela ligans poängliga. Även den nykomponerade förstalinan med Westerling, Hermansson och överraskningen Karlkvist har producerat på slutet och snurrar friskt när man är inne på isen. Men defensivt, bakom Mitchell och Bengtsson, tycker jag att det ser riktigt svagt ut hos Mora. Man har värvat in lite defensiv kraft i dagarna faktiskt, men det är inga namn som kommer till spel idag. Man ska vara glada över att nyförvärvet i kassen, Dan Bakala, verkligen storspelat hittills annars hade man nog inte toppat tabellen. Anmärkningsvärt hos Mora är att man endast har +1 i målskillnad trots att man alltså toppar serien.
Hos gästerna stryker vi backarna Nathan Deck och Christoffer Björklund som varit skadade en längre period. Inte heller Johan Johnsson och Tomas Larsson ser ut att komma till spel.


Ett hemmastarkt Asplöven mot ett bortastarkt Mora innebär att jag aldrig skulle röra 1×2 i den här matchen. Men jag tror som sagt att vi kan få se en del mål då lagen både kan producera framåt och även släppa till en hel del. Vi testar en insats strax under medel på fina 2,25 hos bet365.

/e@sy