Endast fyra omgångar återstår av hockeyallsvenskans grundserie och i COOP Arena drabbar Asplöven och Mora samman i kväll. För Moras del måste man gå rent i de avslutande matcherna och jag tror det öppnar upp för raggarhockey med många mål. Häng på!

  • Match: Asplöven – Mora
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Asplöven ligger på en 11:e plats just nu och med sex poäng ner till Almtuna under nedflyttningsstrecket så ska det nog mycket till för att inte laget ska spela i hockeyallsvenskan även nästa säsong. Med tanke på att man fick sent besked om spel i hockeyallsvenskan innan säsongen så måste det ses som en klart godkänd prestation. Kikar vi till målproduktionen så har Asplöven faktiskt gjort en hel del mål (125) och visat att man har offensiv som duger helt klart i den här serien. Problemen har snarare legat i defensiven som varit bedrövlig denna säsong med hela 175 insläppta mål, vilket ger ett snitt på nästan 3,5 per match. Man spelar alltså matchen i Luleå idag och senast man testade på detta så blev det ett riktigt målfyrverkeri mot Oskarshamn som slutade 6-5.

I hemmalaget saknas Daniel Despotovic, även frågetecken för Oskar Johansson, Anton Gustafsson och Janne Niinimaa.

Mora ligger utanför play-off plats just nu och har sex poäng upp till Oskarshamn på plats sju, det innebär att man inte kan spara på något utan nu gäller det att satsa allt på ett kort. Oskarshamn har dessutom ett ganska lätt spelprogram kvar så Mora lär gå rent i avslutningen om man ska ha någon chans över huvud taget. Man kommer ifrån en vinst mot Karlskrona på hemmais där man lyckades göra hela fem mål, något som var väldigt längesedan man gjorde. Med det i ryggen kanske det lossnar för målskyttet nu men samtidigt är man för dåliga bakåt för att hålla tätt. Målvaktsposten har även varit ett stort frågetecken denna säsong så vem man än väljer att ställa i mål så är det ett orosmoment.

Sonny Karlsson och Peter Nolander är frågetecken för bortalaget, i övrigt inga avbräck.


Det är tänkt att bli folkfest i COOP Arena idag med fri entré och det är två lag som fortfarande har mycket kvar att spela för. Mora måste ha en vinst här och måste satsa allt framåt, något som kommer öppna upp spelet och förhoppningsvis bli ett målkalas. Insats strax över medel!

/e@sy