En av dom sex matcherna under lördagens omgång i Hockeyallsvenskan är mötet mellan Asplöven – Karlskrona. Karlskrona som förlorade seriefinalen senast mot Malmö ska nu bege sig ut på en över hundrafemtio lång mils resa för bortamatchen. En bortamatch där Karlskrona brukar ha det oerhört svårt. Blir fallet även så den här gången?

  • Match: Asplöven – Karlskrona
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Asplöven
  • Odds: 1,91 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 3/1, 16:00

Asplöven fick avsluta 2014 på ett positivt sett. Efter att ha förlorat match efter match, vände det efter hemmasegern mot Oskarshamn. Den segern följdes upp med ännu en seger när laget besegrade Timrå med 4-3 på bortaplan efter förlängning. Trots underläge 1-3 efter den första perioden kom Asplöven tillbaka och kunde kvittera under den andra perioden och ta matchen vidare till förlängning för att där avgöra.

Segern var som sagt lagets andra raka och Asplöven har på sina fem senaste matcher tagit sex poäng. Det gör laget till seriens åttonde formstarkaste lag. Med att äntligen ta lite segrar igen har Asplöven knappat in på lagen som ligger på playoff-plats. Asplöven står på stunden på fyrtionio poäng och ligger på en nionde plats. Laget har fyra poäng upp till playoff men har bara två ner till kvalstrecket.

Hemma i Arena Polarica tar Asplöven nästan alltid poäng. Efter arton hemmamatcher har Asplöven bara gått utan poäng i fyra matcher. Med en statistik på nio segrar, varav en efter övertid/straffar och nio förluster, varav fem efter övertid/straffar. Det gör att Asplöven har spelat ihop trettioen poäng på hemmaplan och är seriens tionde bästa hemmalag.
Asplöven lyckades äntligen vinna på hemmaplan i sin senaste match. Då besegrades Oskarshamn med 6-3 och Asplöven bröt en fem matchers lång förlustsvit på hemmaplan.

Asplöven V.S karlskrona_200

Karlskrona fick dock inte avsluta 2014 lika starkt. I sin sista match för årets stod serieledande Malmö för motståndet i hemmaborgen. En match som var jämn men där Malmö var det något starkare laget och kunde vinna med 3-1.

Förlusten innebar att Karlskrona’s segersvit på två raka matcher fick sig ett slut. Även Karlskrona har på sina fem senaste matcher tagit sex poäng, men med sämre målskillnad på dessa matcher är laget seriens elfte formstarkaste lag.
I tabellen finner vi Karlskrona på en tredje plats. Laget har efter trettiosex spelade omgångar tagit sextioen poäng. Karlskrona är bara ett poäng bakom tvåan BIK Karlskoga som innehar den sista direktplatsen till SHL.

Bortaspelet har kommit av sig lite grann för Karlskrona. Med arton spelade bortamatcher har Karlskrona en statistik på åtta segrar, varav två efter övertid/straffar och tio förluster. Det leder till att Karlskrona har spelat ihop tjugotvå poäng på bortaplan och är seriens sjätte bästa bortalag.
Karlskrona vann sin senaste bortamatch mot Västerås med 3-1. Segern innebar att Karlskrona bröt sin tre matchers långa förlustsvit på bortaplan.

Dags för det andra mötet i Arena Polarica.
Den första matchen lagen spelade där vanns av hemmalaget Asplöven med 5-3. Lagen har mött varandra en gång till under säsongen. Den matchen spelades i Telenor Arena och då vann Karlskrona med 3-1.
På lagens fem senaste möten har det slutat med fem raka hemmasegrar. Två segrar för Asplöven och tre för Karlskrona.
Lagens fem senaste möten i Haparanda har slutat med fyra segrar för Asplöven och en för Karlskrona.

Lyckas Asplöven ta tredje raka hemmasegern mot Karlskrona?
Ja, så är fallet. Asplöven har kommit på rätt köl igen och har nu två raka segrar i ryggen. Laget bör ha fått ett höjt självförtroende efter upphämtningen mot Timrå i den senaste matchen.
Asplöven är ett utav seriens bästa hemmalag och det är otroligt svårt att komma dit och ta med sig alla tre poäng. Det har bara hänt i fyra matcher av arton den här säsongen och tre av dessa kom när Asplöven hade sin rejäla formsvacka. Nu har Asplöven börjat tagit sig ur den och jagar playoff.
Medan Karlskrona avslutade med förlust och formen är lite sisådär. Bortaspelet har kommit av sig mer och mer och förlusterna duggar tätare än vad segrarna gör på bortaplan.
Att då få möta Asplöven på bortaplan som har haft det lätt mot Karlskrona på hemmaplan. Fyra av fem segrar för hemmalaget och Asplöven har nu två raka 5-3 segrar mot Karlskrona.
Det är två lag som klart trivs bäst att spela på hemmaplan och det har märkts då lagens fem senaste möten har slutat med hemmaseger.
Asplöven kommer ge allt för att bygga vidare på lagets spel den senaste tiden och vara med i en seriös kamp för att nå playoff och att då få möta ett för stunden relativt bortasvagt Karlskrona som har en resa på över hundrafemtio mil i kroppen är ett kanon läge.
Mitt spel blir Asplöven som segrare inklusive övertid och straffar till 1,91 hos Unibet.