Hockeyallsvenskan avslutar med två matcher innan alla lag går på julledighet. I en match möts två lag där formen är två skilda världar. Hemmalaget Asplöven kommer till spel med en katastrofal defensiv den senaste tiden och sju raka förluster. Medan motståndarna BIK Karlskoga har sex raka segrar och fått igång målskyttet igen. Väntar det en match med massivs av mål?

  • Match: Asplöven – BIK Karlskoga
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 18/12, 19:00

Asplöven har tappat formen fullständigt den senaste tiden. Laget förlorade den senaste matchen på bortaplan mot Almtuna med 4-3. Förlusten lades till stor del i den andra perioden då Asplöven drog på sig utvisningar och tappade sin 1-0 ledning till underläge 1-3. Ett underläge laget aldrig orkade lyfta sig ifrån. Förlusten innebar lagets sjunde raka och Asplöven har bara en seger på lagets tio senaste!

Ynka två poäng av femton möjliga på lagets fem senaste matcher är Asplöven inte oväntat nog seriens formsvagaste lag även på poängfronten. Med en form som är helt under isen så rasar Asplöven neråt i tabellen.
Fyrtiofyra poäng på trettiotre matcher gör att Asplöven nu befinner sig på en elfte plats. Men laget står på samma poängantal som tolvan Oskarshamn och trettonde placerade AIK som befinner sig under kvalstrecket.
Målfabrikationen har varit okey, men lagets försvarsspel är inte bra. Asplöven är det lag som släpper in tredje flest mål i serien. Med en målskillnad på 86-95 snittas Asplöven’s matcher med 5,48 mål per match.

Hemma i Haparanda har det grymma hemmaspelet försvunnit. Laget har nu radat upp fyra raka förluster och förlusten på hemmaplan senast i derbyt mot Björklöven blev en käftsmäll. Asplöven tappade en 4-1 ledning i den tredje perioden och föll sedan efter förlängning.
Så efter sexton hemmamatcher har Asplöven spelat ihop tjugoåtta poäng, vilket gör laget till Hockeyallsvenskans elfte bästa hemmalag.
På hemmaplan spelar Asplöven matcher med mycket mål och är samtidigt det lag som släpper in näst flest mål på hemmaplan. En målskillnad på  49-46 ger ett snitt på 5,93 mål per match.

asploven_200V.S BIK Karlskoga

BIK Karlskoga har kommit ingång på allvar och har radat upp seger efter seger efter seger. I den senaste omgången var laget på besök i Umeå och mötte Björklöven. En jämn och tät drabbning där BIK Karlskoga kunde kvittera till 1-1 och ta matchen till förlängning och senare avgöra där.
Segern innebar lagets sjätte raka och den åttonde på lagets tio senaste matcher.

Tolv poäng av femton möjliga på dom fem senaste matcherna är BIK Karlskoga seriens tredje formstarkast lag vad det gäller poäng.
Tack vare lagets segrar och det bättrande spelet den senaste tiden klättrar BIK Karlskoga i rask takt uppåt i tabellen. Nu efter trettiotre spelade matcher för laget och femtiotre inspelade poäng landar BIK Karlskoga på en sjätte plats i tabellen. Det är endast två poäng upp till tredje platsen. Så vid seger ikväll går BIK Karlskoga på julledighet som tabelltrea.
BIK Karlskoga är ett av lagen som har gjort massvis med mål. Nittionio stycken är tredje bäst i serien men med hundratvå insläppta mål är det tvärtom, sämst i serien. En målskillnad på 99-102 ger ett snitt på 6,09 mål per match.

Bortaspelet har kommit igång alltmer. Fyra segrar på lagets fem senaste bortamatcher och tre raka bortasegrar. Det har gjort att BIK Karlskoga har spelat ihop tjugo poäng på bortaplan och är seriens sjätte bästa bortalag.
Försvarsspelet har varit lite sisådär under spelet på bortaplan och med femtiofyra insläppta mål när laget har varit på resande fot är det fjärde flest insläppta i Hockeyallsvenskan. BIK Karlskoga har efter sina bortamatcher en målskillnad på 42-54 som ger ett snitt på sex mål per match.

BIK Karlskoga saknade senast: Jens Skålberg,  Kristofer Näslund, Fredrik Ericson och Björn Kindahl

Dags för säsongens tredje av fyra möten.
Dom två tidigare matcherna har spelats i Nobelhallen i Karlskoga. Matcherna har resulterat i en seger vardera för lagen. Den första matchen vann Asplöven med 4-2 medan BIK Karlskoga vann den senaste med 3-1.
På lagens fem senaste möten har det slutat med tre segrar för BIK Karlskoga och två för Asplöven. Noterbart är att fyra av fem matcher har slutat över 5,5 mål.
I Haparanda har lagen möts fyra gånger sen Asplöven tog steget upp till Hockeyallsvenskan. Det har resulterat i två segrar vardera och tre av fyra matcher har slutat över 5,5 mål.

Kommer någon svit att brytas?
Det är svårt att förutse då lagen har så stora sviter att det bara är en tidsfråga att någon av dom kommer att brytas. Men vad vi kan ha klart för oss är att båda lagen vill gå till ett juluppehåll med en seger i ryggen.
Framförallt ett hemmalag som spelade bra i den senaste bortamatchen men slarv och onödiga utvisningar kostade poängen för Asplöven. Samtidigt som försvarsspelet har varit kaotiskt den senaste tiden. I lagets sju förlustmatcher har Asplöven släppt in minst fyra mål i fem av dessa. Det är inte till en fördel för ett lag som letar formen och måste börja ta poäng.
Att då få möta ett BIK Karlskoga som radar upp segrar och har fått igång maskineriet på fullt allvar bådar inte gott. Speciellt inte när BIK Karlskoga är ett av topp tre lagen att göra flest mål i serien och målskyttet har kommit igång i dom senaste matcherna.
Det som kan hjälpa Asplöven är att försvarsspelet hos BIK Karlskoga kan svikta ibland och är det lag som har släppt in flest mål i serien.
Tre viktiga poäng som står på spel och när lagen möter varandra är det offensiven som gäller och försvara kommer i andra hand. Det märks framförallt statistiskt sett då lagens fem av sex senaste möten har slutar över 5,5 mål och tre av fyra matcher i Haparanda har gått över lina.
Med ett Asplöven som måste börja ta poäng mot ett BIK Karlskoga som vid tre poäng klättrar upp till en tredje plats.
Ska det bli poäng för något av lagen måste det sannolikt behövas göras minst tre mål.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 2,05 hos bet365.