Hockeyallsvenskan smygstartade under fredagen med tre matcher. Under lördagen fullbordas den första omgången med resterande fyra matcher. En match som på förhand kanske inte ses som omgångens hetaste är mellan Asplöven – Almtuna inne i Ica Arena. Ett Asplöven som är högt tippat inför säsongen tar emot bottentippade Almtuna. En hemmaseger att vänta?

  • MatchAsplöven – Almtuna
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Asplöven
  • Odds: 1.90 @ Expekt
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 12/9, 16:00

Asplöven var under förra säsongen ett jobbigt lag att möta. Ett lag som slet för varandra och oftast svåra att ta sig an inne i sin hemmaborg. Dock slutade inte förra säsongen lika bra för Asplöven som laget hade som målsättning och klarade sig undan nedflyttningskval med tre poäng.
Det blev en tolfte plats till slut med sextioåtta poäng efter femtiotvå grundomgångar.

Inför den här säsongen har laget tappat sina två poängstarkaste spelare så som Lagace och Henrion. Laget har trots det en stark  trupp i form av S. Dyk och S. Olsson i spetsen. Det svagaste kortet för Asplöven den här säsongen blir backarna.

Asplövens försäsong har präglats av en hel del spelade matcher. Totalt blev det sju stycken och laget vann fyra av dessa sju. Noterbart är att laget vann tre av fyra ”hemmamatcher” och avslutade med en stark seger över favorittippade Björklöven med 4-2.

Det står klart att Luleå-trion Christan Jaros, Pontus Själlin och Victor Ekarv ansluter till matchen.

asploven_200V.S almtuna_200

Almtuna har haft flertalet säsonger med kalabalik kring ekonomin och klubben dras fortfarande med stora ekonomiska bekymmer. Trots det så får fjolårssäsongen ses som positiv då laget var ytterst nära att nå playoff med sina sjuttiofyra poäng efter femtiotvå omgångar och slutade på en nionde plats i tabellen. Det som fällde avgörandet var en sämre målskillnad mot förra säsongens utropstecken Vita Hästen.

Inför den här säsongen har Almtuna inte kunnat bygga upp något speciellt märkvärdigt lag. Laget har en svag målvaktssida och väldigt oprövad, och en av lagets ”tyngsta” värvning får ses som D. Bernhardt som är på lån från Djurgården. En ung kille som är tänkt att vara lagets bästa poänggörare.

Försäsongen har Almtuna legat lågt under. Laget har bara spelat fyra matcher, men anmärkningsvärt är att laget vann dom tre senaste efter storförlusten mot Djurgården (1-7) i den första försäsongsmatchen.
Laget besegrade, Brynäs 3-2 efter straffar, AIK efter straffar och Leksand efter förlängning.

Almtuna kommer till spel utan:
V. Rollin Carlsson (kapten)

Fyra möten förra säsongen.
Och 3-1 till matcher för Almtuna. Almtuna vann båda sina hemmamatcher mot Asplöven och lyckades nypa en bortamatch.
Sett över lagens fem senaste möten i dåvarande arenanamnet Arena Polarica har Asplöven två segrar och Almtuna tre.

Skiljer det tjugo poäng mellan lagen när grundserien summeras?
Ja, jag är lite inne på den linjen. Asplöven har tappat två tunga namn i form av Henrion och Lagace. Men har trots det byggt ett starkt  och talangfullt lag och Per Kenttä gör ett fruktansvärt imponerande jobb för sitt lag. Asplöven är i regel ett starkt hemmalag och det har laget visat upp under försäsongen, då tre av fyra lag har fått åkt hem med förlust i bagaget. Det jämfört med Almtuna som inte brukar vara kända för sitt bortaspel och inte ser det ut att bli bättre inför den här säsongen då laget är svagare än förra året och är bottentippat av många så kallade ”experter”.
En hemmapremiär i ”nya” ICA Arena för Asplöven där samtliga personer under arton år går in gratis under grundserien. lär leda till att arena kommer fyllas lite extra än vanligt varje match.
Jag tycker lagen besitter helt skilda kvalitéer och att få starta säsongen på hemmaplan är en klar fördel.
Mitt spel blir Asplöven som segrare till 1,90 hos Expekt