Bottenlaget kommer från en förlust med 2-0 borta mot Salernitana vilket inte var så konstigt då man saknat massor av startspelare. Nu får man tillbaka en del av dom, men samtidigt fick man två nya avstängningar i backlinjen vilket oroar tycker jag. Novara fortsätter sin grymma form genom att slå Trapani med 4-1 senast, det betydde dessutom tredje raka 4-1-segern. Och man är verkligen inne i ett stim nu och när man möter ett defensivt sargat hemmalag så borde man ju göra mål här.

  • Ascoli – Novara
  • Spel: Novara över 1.5 mål
  • Odds: 2.28 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Ascoli är en riktig katastrof på bortaplan där man bara fortsätter förlora och förlora, senast borta mot Salernitana med 2-0. Sen finns det såklart orsaker om varför man förlorar och en del är väl att laget länge nu haft problem med skador och avstängningar som kommer och går. Man får absolut ingen kontinuitet alls i laget vilket såklart bara måste påverka. På hemmaplan har man visserligen höjt sig en aning och fått med sig lite resultat då och då, men inget som håller i längden såklart att få ett kryss här och en turlig vinst där.

Nu får man tillbaka avstängda och skadade spelare, men så mycket bättre blir det faktiskt inte trots det för vi har nya problem i laget. Ordinarie mittbacken Milan Milanovic och den nästintill ordinarie ytterbacken Simone Pecorini är nämligen avstängda till denna match. Dom defensiva problemen stannar såklart inte där, man har fortfarande ordinarie målvakten Ivan Lanni skadad vilket är ett tungt avbräck då ersättaren Tomas Svedkauskas visat sig vara bedrövlig typ. Sedan tidigare saknas även ordinarie mittbacken Michele Canini, ordinarie ytterback Luca Antonini och mittfältaren Giuseppe Pirrone. När man nu möter ett Novara i riktigt bra form så hade man behövt samtliga tillgängliga.

Ascoli picchio    novara

Novara är i riktigt bra form just nu och man ligger på 4e plats och är med i racet om den där direktplatsen till Serie A. Och då kan man såklart tycka att man ska vinna över ett Ascoli trots bortaplan. Så lätt blir det nog inte även om jag tror man har en hyfsat bra chans. Senast vann man mot Trapani med 4-1 och det var väl inget snack egentligen. De två matcherna innan vanns även dom med 4-1 borta mot Perugia och hemma mot Lanciano. Man är helt klart inne i ett målstim nu där verkligen allt sitter i princip. Självförtroendet är på topp och med tanke på alla defensiva avbräck i hemmalaget Ascoli så måste man ju bara tro att Novara kan stänka dit 2 bollar denna dag. Man är ju skickliga på ställa om och förvalta de chanser man får. Samtidigt så borde ju Ascoli vara lite desperata då man börjar halka efter där i botten. Det passar ju såklart ett formstarkt Novara med 10 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust på de 12 senaste matcherna.

I bortalaget så stryker vi anfallaren Pablo Gonzalez som är avstängd, inget jätteavbräck även om det såklart hade varit bra om han vore tillgänglig. Annars har man ett fullt lag.

———————————————————————————————————————————————————–

Ascoli har sjukt svårt på bortaplan, på hemmaplan är det lite bättre. Men skador och avstängningar på ordinarie spelare stör fortfarande laget, det är enbart defensiva avbräck dessutom. Formen är väl sisådär också. Novara är i superstim just nu målmässigt och är dessutom i riktigt bra form. Man har inga större avbräck i truppen. Med tanke omständigheterna hos hemmalaget så tycker jag vi får ett hyfsat bra odds på en del mål på bortalaget. Jag spelar Novara över 1.5 mål till oddset 2.28. Insatsen är strax under medel. Avanti Novara!

/ L’orso