Löning och sommarvärme, då är det väl dags att ladda stora kanonen. På lördagseftermiddagen tar Arvika emot Villastaden och det blir en högintressant match med tanke på att båda lagen är topptippade inför säsongen. Men ett lag lider av en hel del viktiga avbräck till dagens möte..

  • Match: Arvika – Villastaden
  • Spel: Arvika
  • Odds: 2.15 @ Nordicbet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Båda lagen är topptippade, framförallt Villastaden som dessutom är nykomlingar. En nykomling som redan förra året rullade boll som ett ett redan då färdigt division 4 lag och krossade det mesta i div 5. Iår har de storsatsat och värvat en drös med duktiga spelare uppifrån. Bland annat 2 st från Karlstad BK i div 1, ett par från div 2 och 3 och även den gamle AIK-spelaren Andreas Andersson. Villastaden har startat den riktiga säsongen lite halvknackigt efter en grym försäsong och bara tagit 6 poäng på 4 matcher. Poängen kom genom segrar mot bottenlaget Grums och mot topptippade Hertzöga. Matchen mot Hertzöga var premiären och då rekade jag just Villastaden. Anledningen var då att Villastaden stod i grymt högt odds med tanke på vad dem värvat och dessutom saknade Hertzöga ett fåtal. Villastaden vann tillslut med 1-0 i en match som kanske borde slutat minst oavgjort enligt en kontakt. Stod även i tidningen dagen efter att Villastaden räddades av sin duktiga målvakt Anders Hiller. Men nu är det så att VIF saknar en drös med viktiga lirare till matchen mot Arvika. Målvakten Anders Hiller skadade förra veckan sitt knä allvarligt i matchen mot Forshaga och han lär till 95% säkerhet inte medverka. De drog även på sig fyra avstäningar.  Pontus Olsson (mittfältaree), Robin Björkman (mittfältare, lagkapten), Jörgen Linder (off mittfältare) och Niklas Pettersson (försvar). Dessa är startspelare. Jörgen Linder är alldeles för bra för att spela i fyran. De har även viktige Samuel Jonsson skadad. Han ska inte spela om inte ett mirakel sker. De får dock tillbaka duktige Rexhep Bahitri.

Arvika är också ett tippat topplag. Kanske inte lika segertippade som VIF, men ett lag för topp 3 placering helt klart. Ska jag vara ärlig så har jag inte superkoll på just spelare för spelare i Arvika, men de har slagit lag som Sifhälla och Skattkärr som också är lag för övre halvan. Arvika var redan förra året ett topplag i fyran, men föll lite på målsnöret. De har bra med pengar för att spela i fyran och får därför tillgång till att värva en del ifrån utlandet. Arvika har också startat starkt och har10 poäng och 8-1 i målskillnad på 4 matcher.

VIF har ett ganska brett lag, men Arvika ska ha mer kvalité än ett sargat Villastaden. Dessutom är de på hemmaplan där de är riktigt starka. Iår har de en 5-0 vinst och förra året hade de 8 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust med en målskillnad på 33-14. Detta tycker jag att Arvika ska vinna. Är spelbart ner till 1.70 skulle jag säga.

Lycka till och följ oss även på twitter @spelaspelse och mig på @HedenskogH!

/Heden