London derby mellan två lag som förtjänar en seger nu. Det ska bli väldigt spännande att se hur den här matchen utvecklar sig efter att båda lagen kommer från matcher som man förtjänade att få med sig mer ifrån. Jag tar ställning och väljer ett spel här, häng på!Arsenal – West Ham
Spel: Arsenal vinner mot noll
Odds: 2.35 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Arsenal har haft en tuff tid bakom sig man gjort väldigt blandade insatser. Man inledde året med två halvdana insatser där man kryssade mot Southampton borta i ligaspelet och sen mot Swansea borta i FA-cupen. Efter det var dags för stormatch mot Man City hemma på Emirates och laget hade stora förväntningar på sig. Efter 9 minuter drog man på sig ett rött kort och efter det hade man svårt att resa sig och redan i halvtid ledde Man City med 0-2 vilket också blev slutresultatet. Sedan väntade omspel mot Swansea i FA-cupen och där gjorde Arsenal en riktigt bra match där man hade ett massivt tryck på Swansea under i stort sett hela matchen och man vann till slut med 1-0. Nu senast mötte man Chelsea på bortaplan och återigen gör man en usel första halvlek och Chelsea går till halvtidsvila med en 2-0 ledning. Arsenal kommer dock ut som ett helt nytt lag i andra halvlek och gör 2-1 ganska omgående och trots bra spel och ett bra tryck på Chelsea försvaret så slutar matchen med en ny förlust.

Arsenal kan spela riktigt fin fotboll när de verkligen vill. Jag tror inte man gör samma misstag som i tidigare matcher utan man kommer vara rejält taggade från start och man kommer vara offensiva direkt från matchstart här. Man har en bra hemmapublik som lyfter fram laget och nu är det dags för en ny seger! Även om det är ett derby så är dagens motståndare West Ham ett av ligans sämre bortalag och jag tror inte de har något att komma med här, det kommer vara spel mot ett mål och West Ham får ägna sig åt kontringar.


Theo Walcott gjorde mål mot Chelsea senast
och är en viktig spelare för Arsenal!

West Ham imponerar knappast för dagen även om man gjorde en bra match senast i hemmamatchen mot jumbon QPR som slutade 1-1. Man spelade bra fotboll och pressade på bra men man är väldigt ineffektiva i offensiven…  Man har nyligen haft ett dubbelmöte med Man Utd i FA-cupen då man klarade 2-2 på hemmaplan men på bortaplan förlorade man med 1-0. I ligaspelet har man formraden 1-2-2 och om man ser ännu längre bak så har man en seger på sina 7 senaste matcher i Premier League och det imponerar knappast. Man ligger på 12e plats i tabellen och man är som sagt ett av ligans sämre lag bortaplan då man har resultatraden 2-2-6 och usla 5-14 i målskillnad på dessa matcher!

Arsenal har positiva nyheter inför den här matchen då man får tillbaka offensiv kraft i Podolski och Chamberlain som båda var sjuka i söndags när man mötte Chelsea. Man har frågetecken för Diaby.
West Ham har inga nya skador att rapportera om utan får fortsatt klara sig utan Carroll, McCartney och Collins som är skadade. Man får även klara sig utan anfallaren Chamakh som är lånad från just Arsenal.

Jag väljer det här spelet framförallt med tanke på hur usla West Ham är i bortaspelet och deras oförmåga att göra mål. Man har som ni kan se ovan bara gjort 5 mål på sina 10 bortamatcher den här säsongen i Premier League och laget är nu uppe i 5 raka bortamatcher utan att ha gjort ett enda mål! Motståndarna Arsenal har normalt en bra defensiv och med tanke på att West Ham med största sannolikhet kommer få ägna större delen av matchen till att försvara sig så tror jag det här spelet sitter fint idag!