Premier League-fotbollen är tillbaka med ytterligare ett par matcher mitt i veckan där ett antal uppskjutna matcher sedan tidigare ska avrunda spelomgång 34. Tisdagkvällens enda match spelas på Emirates där vi har ett London-derby framför oss. Ett något pressat Arsenal, nyblivna FA-cupfinalister, ska ta sig an ett West Ham vars fina uppryckning har varit tillräcklig för att man inte ska kunna känna sig stressade över sin position inför avslutningen. Väljer att gå på en spelform som har fungerat väl emot ett par större favoriter, vilket känns lämpligt nu när hemmalaget har haft svårigheter med att freda sitt mål.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Arsenal – West Ham
  • Spel: West Ham över 0,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 15/4

Arsenal inledde som bekant säsongen på ett strålande sätt där man snabbt gick upp i ligaledning och efter 15 omgångar hade man till och med ett försprång på 5 till 6 poäng ner till den nuvarande topptrion. Man har dock tappat mark månad för månad och de avslutande omgångarna är nu av än större betydelse där en kvalplats till nästa säsongs Champions League-gruppspel är i potten, en position man har tappat till Everton och som inte längre är i ”Gunners” egna händer. En tuff situation för London-laget även om man har ett betydligt mer överkomligt spelschema kvar att jämföra med konkurrenten. Den svaga trenden fick dock ett avbrott i helgen där man lyckades avancera till FA-cupfinalen efter att ha slagit ut Wigan via straffar, vilket ger kvällens hemmalag chansen till den första titeln på 9 år. Först ska man dock koncentrera sig på det här derbyt där man, dessvärre, alltjämt är något skadedrabbat.

Sedan tidigare saknas ett par noterbara startspelare där Özil, Wilshere och Walcott går skadade medan Flamini är avstängd. Hemmalaget kommer även till spel med en rad frågetecken där Koscielny, Ramsey, Rosicky, Oxlade-Chamberlain och Monreal kommer testas under dagen. Även Diaby, Gnabry och Miyaichi stryks sedan tidigare, även om det inte direkt ska ses som kännbart.

1Andy-Carroll

West Ham var en av de mer tydliga nedflyttningskandidaterna kring årsskiftet där det spekulerades vilt kring managern Sam Allardyce och hans position. ”Hammers” gick dock rent i februari med maximala 12 poäng från 4 matcher, vilket vände förutsättningar totalt och nu sitter man inne på ett betryggande avstånd på 7 poäng ner till det närmsta laget under strecket, vilket ska vara tillräckligt för fortsatt spel i Premier League även till nästa säsong. Man har spelat upp sig avsevärt, en bidragande orsak till det är att man hade en relativt dryg skadelista för ett par månader sedan som har lättat rejält där man bland annat har fått tillbaka Andy Carroll på topp efter att denne har missat den inledande halvan av säsongen. En nyckelspelare för den typen av fotboll man vill spela. Dubbla uddamålssegrar mot Hull och Sunderland men där man även presterade väl mot både Liverpool och Manchester United innan dess men utan att få utdelning.

Bortalaget har ett frågetecken på Nolan som eventuellt kan ställas över. Sedan tidigare stryks försvarsalternativen O’Brien och McCartney samt Borriello.


Jag tror inte att hemmalaget kommer få någon enkel resa denna tisdagkväll. Arsenal har matchats någorlunda hårt och går runt på en mindre trupp än vanligt i nuläget. Bidragande orsaker till att man numera har svårt att bibehålla en jämn nivå över 90 minuter och en konsekvens av det är att man nu endast har lyckats hålla nollan intakt i en av sina 12 senaste tävlingsmatcher. West Ham, som har stått för minst ett mål framåt i 8 av sina 10 senaste ligamatcher, kommer nog inte kunna etablera ett spelmässigt övertag, men man har spelartyperna som är tunga och farliga inne i boxen och i överlag tycker jag att man har spelat bra framåt på slutet även under de gångerna när man inte har fått utdelning. Även om större delen av spelet bör äga rum på bortalagets planhalva kommer man få sina möjligheter till att slussa in sina inspel, vilket kan vara tillräckligt.

West Ham att göra minst ett mål i den här matchen spelas med medel.

/Puyol