Arsenal tar emot bottengänget West Bromwich i sista matchen för säsongen hemma på Emirates. Inget av lagen har egentligen något att spela för men jag har hittat ett befogat spel här, häng på!

Arsenal – West Bromwich
Spel: Först till 3 mål – Arsenal
Odds: 2.10 @ William Hill
Insats: 5/10
Spelstopp: 14.30

I och med att Everton förlorade hemma mot Man City igår kväll stod det klart att Arsenal är klara för Champions League nästa säsong då fjärdeplatsen är säkrad. Om man blickar uppåt så har man fortfarande chans att gå om Chelsea men det känns föga troligt då Chelsea måste förlora båda sina matcher i sådana fall. Den här matchen handlar enbart om att avsluta snyggt inför sina hemmafans och bjuda dem på ytterligare en målexplosion. Formen är på topp för laget som kört över Newcastle (3-0 hemma), Hull (3-0 borta) och West Ham (3-1 hemma) den senaste tiden samtidigt som man tagit sig till FA-Cup final. Arsenals offensiv med Giroud, Podolski, Özil och Ramsey är stekheta för dagen och dessa herrar löser minst 3 mål på ett svagt WBA idag! Om man ser till lagets 3 senaste matcher så har man gjort 3 mål i alla dessa matcher och Podolski har gjort 4 av dem, Giroud har gjort 2, Özil och Ramsey har gjort 1 var plus att spelarna har assisterat varandra så formen är minst sagt på topp för dem och nu vill de givetvis avsluta säsongen riktigt snyggt inför hemmafansen. Man vill givetvis bibehålla sin form inför FA-Cup finalen mot Hull där man har chans att äntligen få vinna en titel!

323px-Arsenal_FC.svg     wba_200x200

WBA är inte helt klara för fortsatt spel i Premier League ännu men man har 3 matcher kvar att spela och har såväl Sunderland som Norwich bakom sig i tabellen. Man har 4 poäng ned till Norwich som ligger på nedflyttningsplats och värt att nämna är att Norwich har Chelsea och Arsenal kvar att möta och på dessa matcherna måste man ta 4 poäng för att kliva för WBA, troligt? Nej. Man kommer visserligen inte ställa ut skorna här men jag tror det finns ett lugn inom laget efter helgens underbara resultat för laget och man känner inte samma press inför den här matchen. Vid förlust har man fortfarande chansen att vinna någon av lagets 2 återstående matcher. Hur som helst så ska klasskillnaden vara enorm mellan dessa lagen och jag har väldigt svårt att se hur WBA ska lyckas stå emot Arsenals stekheta offensiv här. Jag tror man släpper ett tidigt mål och sedan är matchen över och Arsenal öser på tills man gjort minst 3 mål igen. WBA:s defensiv är dessutom genomusel och man har släppt in 3 mål i tre av lagets fem senaste matcher nu vilket talar för mitt spel här. Nu möter man som sagt en riktigt formstark offensiv som vet hur man gör mål och som vill avsluta riktigt snyggt inför sina hemmafans!

Arsenal får klara sig utan Alex Oxlade-Chamberlain, Jack Wilshere, Walcott, Diaby och Kieran Gibbs här, även Bacary Sagna kan missa matchen.
West Bromwich ser ut att få tillbaka försvararen Gareth McAuley till den här matchen men det är inte säkert ännu och missar han matchen är det ett stort defensivt avbräck för laget. Även Steven Reid har man frågetecken för medan Liam Ridgewell och Zoltan Gera helt säkert missar matchen här.

Kort summering: 
Arsenal har inget att spela för här man kommer säkerligen avsluta säsongen snyggt i sin sista hemmamatch. Man har formen på topp och lagets sylvassa offensiv levererar i match efter match nu. Här ställs man mot ett WBA som inte kommer med någon hunger i kroppen utan som mest är här för att spela av matchen. Jag tror starkt på en hemmaseger och för att få upp oddset något så väljer jag att Arsenal för fjärde matchen i rad skall göra 3 mål! Detta spel bör Podolski, Giroud, Özil och Aaron Ramsey lösa!