Arsenal ska här ta sig an Udinese som är i Champions League för andra gången någonsin. Jag har saken klar för mig, häng på!Arsenal – Udinese
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05 @ Betway
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Arsenal inledde Premier League i lördags med att spela 0-0 borta mot Newcastle i en tråkig tillställning. Arsenal såg temposvaga och allmänt sega ut, det hände nästan ingenting när laget hade bollen. Det märkets tydligt att man behövde Nasris löpningar och Fabregas/Wilsheres fart och spelkunnande på planen. Det enda positiva Arsenal kan ta med sig från den matchen var att defensiven var i stort sett helt felfri och målvakten Szcezesny gjorde många bra och säkra ingripanden. Det märktes tydligt att Vermaalen var tillbaka i försvaret igen då man märkte en klar trygghet och det positivt för mitt spel här!

Udinese har inte dragit igång sin liga ännu. Man stod för en rejäl prestation förra säsongen när man knep fjärdeplatsen på samma poäng som Lazio. Det gör att laget för första gången på väldigt länge får spela i Champions League och det betyder mycket för klubben. Udinese är inte olikt andra lag i Italien utan det är defensiven som prioriteras fullt ut men det som gör Udinese unika är att de spelar en helt fantastisk kontringsfotboll. Den kontringsfotbollen tog laget till fjärdeplatsen förra säsonen och de kan säkerligen ställa till bekymmer för Arsenal på Emirates om de inte är på tårna.

Arsenal har en hel del bekymmer inför den här matchen, inte minst offensivt. Som alla vet vid det här laget har man sålt Fabregas till Barcelona och utöver honom är även Clichy såld och det mesta lutar åt att även Nasri blir såld. Han är dessutom avstängd i den här matchen tillsammans med Van Persie och det är två offensiva kuggar i Arsenal. Utöver dessa herrar saknas även duktiga Wilshere och alla dessa herrar är offensiva spelare så det är helt klart kännbart för Arsenals offensiv att dem saknas.

Udinese har även ett tungt avbräck i offensiven om man jämför med laget man hade förra säsongen. Man har sålt den suveräna målskytten Alexis Sanchez och duktige Cristian Zapata vilket är två tunga avbräck för Udinese som var suveräna förra säsongen. Frågan är hur förra årets skytteligavinnare Di Natale klarar sig utan Sanchez på topp…

Båda lagen har som ni ser offensiva avbräck inför den här matchen och det mesta talar för en tråkig tillställning och framförallt målsnål. Udinese kommer prioritera sin defensiv samtidigt som Arsenal inte vill släppa in något bakåt och eftersom man sett stabila ut bakåt så känns underspelet mycket bra. Arsenals offensiv såg uddlös och tråkig ut mot Newcastle och jag tror inte man kommer rubba Udineses försvarsmur i den här matchen. Man kan möjligen få in en boll men inte mer än så. Jag tror på målsnålt och att vi får över 2 gånger pengarna för det känns helt underbart!