Även om vi fortfarande är i ett väldigt tidigt skede av Premier League-säsongen har det redan levererats en del trevliga godbitar och under helgen fortsätter vi på det spåret. Söndagen bjuder på två ordentliga kanoner och jag siktar in mig på det senare mötet. Det blir ett målspel med en hög insats.

  • Match: Arsenal – Tottenham
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Pinnaclesports
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 17:00, 1/9

Londonderby mellan dessa lag som varit några av ligans mest diskuterade här under Silly Season. För bortalagets del har det mesta handlat om eventuell försäljning av Gareth Bale samt det uteblivna nyförvärvet Willian (som istället skrivit på för Chelsea). Tycker trots allt att man har värvat intressant och förnuftigt i Chadil, Soldado och kanske framförallt Paulinho-värvningen känns väldigt bra. Hur det än utvecklar sig kring hururvida med Bale till Spanien eller inte, känns det som att Londonklubben går stärkta ur det transferfönstret, så en placering för Champions League håller jag som troligt.

Inledningen av säsongen har varit en lyckad sådan, får man säga – trots att det spelmässigt sett något sämre ut. Men sex poäng och full pott på två matcher är naturligtvis hur bra som helst. Swansea och Crystal Palace har varit motståndarna där det i båda matcher blivit 1-0-segrar. De snåla resultaten känns dock inte som något som kommer vara signifikativt för det här årets Tottenham, utan de mer målrika matcherna lär börja trilla in efterhand och förhoppningen är att den trenden startar redan under söndagen. Ett bortalag som alltid uppskattar och kan hantera kontringssituationer lär även göra det mot ett Arsenal som har för vana att släppa till en hel del farliga sådana.

ARsenal - Tottenham

Inbördestatistiken mellan lagen talar verkligen sitt tydliga språk. Först och främst så har vi åtta raka matcher som passerat den här linan och dessutom med rejäl råge. Målsnittet på dessa ligger på 4,62 mål/match. Går vi längre tillbaka i tiden så har vi de senaste 14/16 mellan lagen som gått över 2,5 mål, så här har vi onekligen en tradition av målrika matcher.

Även om Arsenal har det snackats mycket kring om i Silly Season-forumen och såklart på grund av samma anledning som vanligt – att klubben inte värvar. Nu har man visserligen inte tappat någon startspelare inför den här säsongen, men kombinationen att ledningen (återigen) pratat om att det ska förstärkas samt att man ser hur konkurrenterna fyller på gör att klubben fortsätter att trampa på samma ställe så att frustrationen är stor måste man ha förståelse för.

Premiärmatchen på Emirates var förstås ett bottennapp (Aston Villa, 1-3) men därefter har man trots allt besegrat Fenerbahce i ett dubbelmöte och kvalificerat sig för Champions League-gruppspel samt besegrat Fulham med 3-1, så en helt okej inledning från lagets sida, där man precis som alltid varit målglada.

                                                                                                                                                     

Med tanke på de senaste mötena lagen i mellan känns det även klokt att kasta in 3/10 units på över 3,5 mål. Marknadshögsta för det finner ni på Williamhill där oddset är 3,00x insatsen.

/Mikel