Helgens Premier League-omgång inleds med en riktig höjdare i Londan. Nog för att det inte är några vidare tabellplaceringar för de båda lagen, men det här är ett skapligt rivalmöte och derby. Trevligt nog så brukar det bjudas på fin fotboll när dessa lag drabbar samman och jag hoppas på något liknande även idag. Det här känns bra på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Arsenal – Tottenham
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,53 @ Nordicbet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 13.45

Inför den 12:e ligaomgången och denna prestigematch skiljer det en poäng mellan lagen som måste öka på poängskörden om man vill haka på toppskiktet. Vi hittar lagen på 7:e respektive 8:e plats i tabellen, vilket får ses som icke godkänt, och en förlust här lär leda till att antingen Wenger (Arsenal) eller Villas-Boas (Tottenham) kommer ha något att bita i efterföljande vecka. Skadeläget hos de båda lagen:

Arsenal: För dagen saknas, likt förra omgången, Gervinho, Diaby och Rosicky. Frågetecken på en rad spelare, så som Giroud, Sagna, Walcott, Gibbs och Arteta.
Tottenham:
Potentiella skadebekymmer även hos bortalaget. Dembele, Parker, Kaboul och Assou-Ekotto saknas sedan tidigare. Defoe och Walker testas under matchdagen.

I det stora hela så är det här två lag som känns vassare runt omkring motståndarnas straffområde än tvärtom. Traditionens makt har haft ett starkt grepp kring detta North London Derby när det kommer till målfyllda matcher. Vi har sett ett par häftiga resultat, där de fyra senaste ligamatcherna har bjudit på resultat som 5-2, 2-1, 3-3 och 3-2. Sedan slutet av 2005 har dessa lag möts vid 19 tillfällen (liga- samt cupspel). En majoritet av de här matcherna har slutat på minst 3 mål, där båda lagen har gjort mål i minst 16 av dessa matcher.

Om man ser till ligaspelet så har Spurs endast lyckats hålla nollan vid ett tillfälle (av 11 matcher) samtidigt som man har klivit av planen mållöst en gång. Arsenal lyckades hålla nollan de inledande tre ligamatcherna men försvarsspelet har sviktat efter det, vilket vi såg förra helgen (3-3 hemma mot Fulham). Man kliver inte av Emirates mållöst alltför ofta, och även om det har sett något krystat ut till och från, så tror jag nog att man kommer må bra av att gå upp mot en motståndare som inte kommer spela överdrivet defensivt (att jämföra med hemmamatcherna mot QPR och Sunderland tidigare under säsongen).

_______________________________________________________________________________

I nuläget får vi 1,55 på överspelet (2,5 mål) hos samma bolag och då får detta ses som ett klart bättre alternativ då jag har svårt att se något av lagen kliva av banan med 3-0. Spelar på att båda lagen gör minst ett mål i matchen.

/Puyol