Premier League-fotbollen har visserligen i vanlig ordning haft sin spelomgång nu senast i helgen, men trevligt nog för oss fotbollsälskare väntar nu totalt 5 matcher över denna tisdag samt onsdag. Vi inleder med spel i London och Emirates Stadium för match mellan Arsenal och Swansea där båda lagen är ute efter att studsa tillbaka efter helgens förluster. Väldigt intressant match på förhand och kanske att det inte står sig hela vägen men jag tror mycket väl att bortalaget kan få läge till att fira vid ett tillfälle.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Arsenal – Swansea
  • Spel: Swansea att göra mål
  • Odds: 1,70 @ Bwin
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 25/3

Arsenal kommer från en rejäl käftsmäll i helgen där man förlorade stort mot London-rivalen Chelsea, siffrorna skrevs till förnedrande 6-0 efter att kvällens hemmalag tvingades spela med en man mindre över 75 minuter. Något som i vissa drag får summera säsongens utveckling för laget som stod som ligaledare under en relativt lång period men som har tappat mark vecka för vecka, nu med ett poängsnitt på ca 1,15 (per match) över de 6 senaste omgångarna, där man inte har räckt till mot de övriga topplagen. Inget vidare jubileum för Arsene Wenger, som basade över sin 1000:e match som manager för ”Gunners” nu i helgen, som får stå för ett försök att skrapa upp sitt manskap på nytt. Man har dock alltjämt det absoluta toppskiktet inom räckhåll där en seger placerar laget 4 poäng bakom tidigare nämnda Chelsea.

Hemmalaget har samlat på sig ett hyfsat antal skador på slutet och senast i raden är Laurent Koscielny i mittlåset samt Tomas Rosicky där båda ses som frågetecken inför kvällen. Sedan tidigare är det ont om mittfältare och yttrar där Mesut Özil, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Theo Walcott, Abou Diaby och Ryo Miyaichi saknas, de två sistnämnde ska dock inte räknas som några avbräck. Positivt dock att både Alex Oxlade-Chamberlain och Kieran Gibbs är tillgängliga för spel efter en miss av domaren senast i helgen där fel spelare visades ut.

69074317_wilfried_bony_michu_get

Swansea stod för en stabil placering i mittenskiktet ifjol med en cuptitel därtill vilket förde laget till spel i Europa. Det har dock gått desto tyngre den här säsongen och man är nu farligt nära nedflyttningsstrecket där avståndet ner till lagen utanför säker mark inte är större än 4 poäng. Skiftet på managerposten, där Garry Monk ersatte Michael Laudrup, har inte gett någon önskad effekt där den mångårige Swans-spelaren inte har vunnit någon av ligamatcherna sedan debuten i det walesiska derbyt mot Cardiff. Ny förlust senast mot Everton där siffrorna skrevs till 3-2, dock en av de bättre insatserna på slutet trots resultatet.

Bortalaget kommer till spel utan några avbräck där endast Kyle Bartley stryks ur truppen. Michu, som var en succé ifjol, har stått för två inhopp på slutet och kan eventuellt få chansen från start ikväll efter en längre tids skadefrånvaro.


Arsenal är svårslaget och kan spika igen här hemma på Emirates men jag menar på att man kan testas rejält i det här mötet, väljer dock att stanna vid att bortalaget inte nollas i målkolumnen. Det har inte gått alltför många dagar sedan ett smått skadedrabbat Arsenal, som har matchats relativt hårt på vissa positioner, tvingades jobba extra med ett decimerat manskap där självbilden skakades om ytterligare på Stamford Bridge nu i helgen. Swansea drog det kortaste strået senast trots att man kom upp i 21 avslut mot mål på ett svårspelat Goodison Park, väldigt imponerande med tanke på Evertons, även dem väldigt hemmastarka, fina förmåga att förflytta bollen. Bortalaget har gjort mål i 8 av sina 9 senaste matcher (däribland 3 stycken borta på Anfield mot Liverpool för drygt en månad sedan) och anfallsspelet är förhållandevis bra där ett visst undantag har varit mot lågt placerade försvarslinjer, något jag misstänker att man inte kommer behöva gå upp emot över större perioder av den här matchen. Man har spets framåt och ett grundspel i anfallsväg som kan hitta vägarna bakom motståndarnas backlinje där jag normalt sett anser att man ska kunna skapa ett fåtal kvalitetschanser här.

Testar medelinsatsen på Swansea (lag 2) att göra mål i matchen.

/Puyol