Allsvenskan får ursäkta, men nu drar äntligen de stora ligorna igång med bl.a. premiär i England och Premier League. Det spelas 7 matcher denna lördag med start 16.00 där jag i första hand vänder blickarna mot Emirates Stadium i London för mötet mellan Arsenal och Sunderland. För egen del så har jag stora förhoppningar på dagens hemmalag och jag tror nog att man kan göra en bra premiär här.

  • Match: Arsenal-Sunderland
  • Spel: Arsenal över 1,5 mål
  • Odds: 1,58 @ Betsafe
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Detta Arsenal ja, som vägrar att vinna titlar och som dessutom har blivit av med lagkaptenen samt förra säsongens skytteligavinnare (Robin van Persie). Inget dåligt tapp, samtidigt så är jag av den uppfattningen att man känns klart mer intressant (och bättre?) den här säsongen av flera orsaker. Dels så har den där ”satsningen” som många supportrar har suktat efter vara här med ett par riktigt fina, offensiva nyförvärv. De unga spelarna har fått växa till sig ytterligare ett år samtidigt som man har ett rejält sparkapital i Jack Wilshere (missade hela fjolårssäsongen) och Bakary Sagna när de väl återvänder från sina skador.

Bortsett från de nyss nämnda skadorna så saknas även Rosicky, Oxlade-Chamberlain och Koscielny. Walcott testas sent. Frånvaron som ”Gunners” kommer kunna hantera på ett bättre sätt nu när man har en bredare trupp.

Sunderland hade en jobbig inledning ifjol där man hade halkat efter i tabellen. En missräkning då man ska kunna hålla till i mitten, men laget från norr stärkte upp ledarstaben när Martin O’Neill tog över som manager och därmed så kunde man styra upp en respektabel tabellplacering till slut. Man borde klara av något liknande även i år även om jag tror att man skulle må bra av ytterligare någon förstärkning.

Till den här säsongen har dagens bortalag inte spenderat en enda pund på nyförvärv då backen Carlos Cuellar (Aston Villa) samt Louis Saha (Tottenham) har varit kontraktslösa och därmed hämtats in gratis. Försvarsspelarna Brown och Bardsley saknas. Kreatören Sessegnon, som var ett fantastisk inslag förra säsongen, är tveksam till start.

London-laget har några turbulenta dagar bakom sig, kanske, samtidigt så var det ganska väntat att ”RvP” skulle lämna och jag ser det här som ett tillfälle för laget att komma än mer enat till säsongsstarten. Lukas Podolski, Olivier Giroud samt Santi Cazorla (bilden) är inga småfräsare direkt, där jag framförallt har väldigt stora förväntningar på den sistnämnde herren som kan bli nyckeln i de tighta matcherna. Dessa spelare ska kunna bidra med väldigt mycket i offensiven och det skulle inte förvåna mig om man började producerade redan start.

Sunderland kan få en jobbig premiär, och man har haft en tveksam försäsong bakom sig. Man har bl.a. förlorat mot Helsingborg och man lyckades inte besegra Championship-lagen Leicester och Derby. Morgondagens backlinje känns något tveksam med några avbräck där Richardson och Gardner, i grunden offensiva mittfältsspelare/yttrar, kommer få problem med hemmalagets kantspel från sina ytterbackspositioner.

I vanlig ordning så föredrar jag överspel per lag före 1×2-spel, och det blir inget undantag här. Arsenal ska ha en bra chans här och 2 mål framåt känns fullt rimligt på Emirates.

Det blir även ett mindre sidospel: Kortspel (varnad eller ej) Lee Cattermole (Sunderland) 2,35 @ Nordicbet 1,5/10 units. En hårdför och tuff spelare, med ett snitt på kort i varannan ligamatch förra säsongen, ges dugliga chanser vad gäller att komma med bland domarens anteckningar i en match där motståndarna kommer ha mycket boll.

Ytterligare ett intressant spel, men av längre karaktär, är (i mina ögon) Arsenal att bli det laget från London som placerar sig överst i tabellen. Spelet hittar ni hos Bet365 under långtidsspel och ”regionsvinnare” till 3 ggr insatsen. Jag ser det som ett väldigt jämnt lopp mellan Arsenal och Chelsea medan Tottenham inte riktigt kommer kunna hänga på duon över 38 matcher.

/Puyol