Ytterligare en match på Emirates den här veckan för Arsenals del, den gången är det Stoke som står för gästspelet. En match hemmalaget får ses som en bra favorit till segern, men samtidigt så vill jag inte räkna bort bortalaget helt och hållet ur en aspekt. Spelar på att vi har fått se svaga försvarsspel i båda riktningar på slutet där ett spel lockar.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Arsenal – Stoke
  • Spel: Arsenal att inte hålla nollan
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00

Arsenal har, trots blandade resultat, häng på den sista Champions League-platsen. Man måste dock bättra på poängskörden då man har stått och trampat vatten på nuvarande position under en längre period nu. Insatsen senast mot Liverpool var likt många andra ojämn över en hel match, man lyckades dock hämta in 0-2 till ett oavgjort resultat. Stoke har börjat tappa mark efter att ha varit ruggigt svårslaget under en längre period. Man har nu endast plockat 2 poäng av 15 möjliga om man ser till lagets 5 senaste ligamatcher, där man tappade en tillsynes betryggande 2-0 ledning till kryss hemma mot Wigan.

Inte mycket rörelse i trupperna innan transferfönstrets stängning. Arsenal lyckades dock hämta in en av de bättre spelarna (av värvningarna som har gjorts i England) i vänsterbacken Ignacio Monreal (Malaga). Ytterst tveksamt om han får starta omgående, dock. Inget spektakulärt för Stokes del då man endast har hämtat in en amerikan som inte finns med i truppen.

Arsenal kommer till spel utan Kieran Gibbs, Francis Coquelin och Gervinho. Frågetecken på Thomas Vermaelen och Mikel Arteta. Stoke har inga skador eller avstängningar att bekymra sig över nu när Marc Wilson är tillbaka i träning.

För någon månad sedan tror jag att Stoke hade haft en fullt duglig chans till att plocka poäng här på Emirates, något man annars inte har lyckats med sedan laget tog klivet upp till Premier League. Formen har dock varit högst tveksam på slutet och poängskörden väldigt skral, mycket tack vare att försvarsspelet, som var så lysande under inledningen, har sänkt sig markant. Men jag tror nog att dessa icke-finlirare kan hota på annat sätt ändå.

Hemmalagets försvarsspel fungerar inte fullt ut den heller, där man periodvis kan agera tamt och svagt när det kommer till att försvara sig mot höga bollar i eget straffområde, vilket har resulterat i några baklängesmål när man har misslyckats med att få bort dessa. Ett moment där dagens motståndare kan bli väldigt farligt, då man har ett flertal spelare som kan suga in bollen i boxen. Stoke ska ha ett övertag i luftspelet och vinna majoriteten av duellerna där hemmalaget inte har alltför många spelare som kan mäta sig i det området. Tror att man kan skapa dessa situationer trots att man kommer bli dominerat i bollinnehavet.

Arsenal har inte lyckats hålla nollan på 6 försök om man ser till ligaspelet. Noterbart är att man släpper in betydligt fler mål hemma än borta, vilket visserligen jämnas ut med att Stoke inte är särskilt målglatt utanför Britannia Stadium. Sedan 2005 har lagen mött varandra vid 11 tillfällen. Stoke har gjort mål i 8 av dessa matcher.


Det här oddset sticker ut något att jämföra med övriga spelbolag. Ladbrokes ger exempelvis 1,66 på Stoke över 0,5 mål medan Unibet står på 1,61. Spelet hittar ni under ”håller nollan, ja/nej”. Spelar på att bortalaget får med sig ett mål härifrån.

Kommer även spela på två kortspel för små insatser, båda går att hitta hos Bet365:
Arsenal över 0,5 kort 1,57 1/10 units
Stoke över 1,5 kort 1,53 1/10 units

/Puyol