Efter ett kortare landslagsuppehåll så är nu Premier League-fotbollen åter tillbaka på banan, den här gången med en väldigt intressant match på Emirates där ligans kanske främsta succélag så här långt drabbar samman i London. Arsenal välkomnar Southampton från sydkusten till något som bör bli välspelat. Tror på möjligheterna till supportrarna från båda lagen får chansen att fira vid minst ett tillfälle vardera.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Arsenal – Southampton
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,95 @ William Hill
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00

Arsenal, titellöst under flera år och något ifrånsprunget bland övriga giganter i topp på senare tid, har kanske av dessa anledningar stått för en lysande inledningen och toppar även serien. Sedan besvikelsen i premiären med hemmaförlust mot Aston Villa har man vunnit 8 av 10 ligamatcher där man endast har tappat poäng i bortamatcher mot West Brom och senast mot Manchester United. Till det går man även skapligt i Champions League-gruppspelet med en viktig match i veckan samtidigt som skadelistan har börjat lätta något.

Hemmalaget kommer till spel utan Mathieu Flamini som är avstängd. Lukas Podolski, Alex Oxlade-Chamberlain, Abou Diaby och Yaya Sanogo är alltjämt skadade och borta sedan tidigare.

article-2469328-18D82F8B00000578-214_634x455

Southampton har efter lite mer än första fjärdedelen av säsongen spelad parkerat på en direktplats till Champions League, endast tre bakom dagens motstånd, vilket är ett fantastiskt facit så här långt där frågan är hur länge man kan hålla poängproduktionen uppe. Man har endast förlorat en av 11 ligamatcher så här långt där framförallt försvarsspelet har varit mer än välfungerande där man har släppt in minst antal mål av samtliga lag hittills. Ytterligare en seger innan landslagsuppehållet där Hull slogs tillbaka med komfortabla 4-1.

Bortalaget kommer till spel utan Jack Cork och Guly do Prado som alternativ på avbytarbänken.


Min första tanke var att endast spela på bortamålet, hittar dock inget högre än 1,62 (bortalaget över 0,5 mål, Unibet). I jämförelse får dock spelformen på båda lagen att näta ses som något vassare där William Hill sticker ut något till närmare dubbla insatsen medan många andra spelbolag placerar sig runt 1,8 ggr pengarna.

Southamptons tabellplacering så här långt in i säsongen känns relativt rimlig sett till prestationerna. Även om jag har svårt att se det hålla hela vägen, så ser jag inga direkta anledningar till varför man inte skulle kunna fortsätta på den inslagna vägen ytterligare någon månad. Man har gjort mål i 9 av 11 ligamatcher så här långt, däribland i bortamatcher mot både Liverpool och Man Utd. Man sitter inne på ett tryggt grundspel där man känns någorlunda farligt i såväl samlade anfall, spelvändningar samt fasta situationer. Det effektiva försvarsspel till trots, bortamatchen innan uppehållet mot Man Utd var den första under denna säsong där Arsenal har nollats, där lagets offensivt baserade pjäser blir det tuffaste testet hittills för ”Saints” del. De goda resultaten till trots, även för Arsenals räkning, så har man inte hållit nollan intakt i mer än 5 av 17 tävlingsmatcher under pågående säsong där jag i stora drag inte ser något märkvärdigt varken i målvaktsspelet eller de individuella kvaliteterna hos backlinjen – det är att jämföra med vilka matchvinnartyper man har framåt.


Tror nog att vi kommer få se en matchbild där lagen kommer dela på sina perioder vad gäller initiativet med boll. Kan bli en trevlig tillställning där jag tror på möjligheterna till båda lagen att komma med i målprotokollet. Medelinsats, båda lagen att göra mål i matchen.

Ytterligare ett spel:
Southampton att göra sista målet 3,10 (Ladbrokes) 1,5/10 units
Bortalaget har, i de ligamatcherna (9 av 11) där man har målat, stått för det sista målet i samtliga av dessa matcher. En tredjedel av målen har kommit till från matchminut 83 och framåt där ett välfungerande presspel har satt sina spår på motståndarna, där man har haft en tendens till att avsluta matcherna väl.

/Puyol