Ännu en helg fullspäckad helg med ligafotboll som väntar på att sparka igång. Mitt första spel denna lördag hämtas från Emirates Stadium där Arsenal och QPR ska drabba samman i ett London-derby. Med något tveksam form hos båda lagen så väljer jag förlita mig på en spelarprestation som känns väldigt intressant på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Arsenal – Queens Park Rangers
  • Spel: Samba Diakité att bli varnad
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Units: 5,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Arsenal har fallit tillbaka något efter en godkänd start. Tycker nog att det har sett lovande ut om man ser till ett antal detaljer i spelet men nu kommer man från två raka, mållösa förluster mot Norwich i ligan samt Schalke i Champions League. Än större press dock på gästerna och dess manager Mark Hughes då man, trots väldigt stora resurser och ett flertal nyförvärv, parkerar sist i tabellen där man fortfarande står utan seger efter 8 matcher. Endast Southampton har släppt in fler mål och brassen Julio Cesar, som är en fantastisk målvakt, kommer troligtvis få bekänna färg i den här drabbningen.

Hemmalaget har, i vanlig ordning, skadebekymmer. Målvakten Szczesny saknas fortfarande och det gäller även Rosicky och Diaby. Nya på den listan är Gibbs och Walcott, Oxlade-Chamberlain kommer testas under matchdagen. Väldigt goda nyheter däremot i att både Sagna och Wilshere är tillbaka i A-truppen efter besvärliga långtidsskador.

Sedan tidigare har QPR skador på Fabio, Johnson och Dyer. Ji-Sung Park, nyförvärvet från Man Utd som har blivit utsedd till lagkapten, kommer testas sent. Skulle tippa på att vi får se den fd Real Madrid-spelaren Esteban Granero centralt på mittfältet tillsammans med Samba Diakité i rollen som vattenbärare, en spelare som är värd att hålla ögonen på – dock inte för hans tekniska attributer.

Senegalesen Samba Diakité värvades in från franska Nancy under vinterns transferfönster där han presenterade sig på ett spektakulärt sätt efter två gula kort (och därmed rött) under matchens allra första halvlek. Hann lyckades skrapa ihop totalt 7 kort på 9 matcher och han har inte varit särskilt blyg under pågående säsong heller – 4 matcher har resulterat i totalt 4 kort där det ena var ett rött (efter 2 gula) som han drog på sig efter att ha blivit inbytt i samma match. Med det har han alltså ett hyfsat snitt på nästintill ett kort per match. Ett fantastiskt resultat med tanke på att domarna i Premier League kan visa en förhållandevis hög toleransnivå.

Tycker inte att han är en direkt ful spelare men han spelar relativt oslipat och ovårdat, där han har en tendens att kasta sig in i situationer där det är 50/50 att vara först på bollen.

_______________________________________________________________________

Det här är alltså en bortamatch och derby för QPR:s del och det mot en motståndare som kommer äga en hel del boll, vilket borde gynna det här spelet. Är övertygad om att spelaren ifråga kommer vara inblandad i någon situation som eventuellt kan bidra med att domaren Anthony Taylor svarar med en ostskiva. Kortspelet på Samba Diakité synas till 2,10, pengarna tillbaka ifall han inte skulle starta matchen.

Spelar även ett sidospel på samma spår, även det spelet hittar ni hos Unibet:
Samba Diakité att få ett rött kort 18,00 0,5/10 units

/Puyol

Ni kan även följa mig via twitter @Puyol_SpelaSpel eller @spelaspelse