Vi fortsätter Champions League-fotbollen genom att förflytta oss till Grupp B och Emirates Stadium där Arsenal gästas av Olympiakos. Hemmalaget får ses som en stark favorit och här hämtas ett spel som bygger på att man ska motsvara de förväntningarna.

  • Match: Arsenal – Olympiakos
  • Spel: Hemmalaget att göra mål i båda halvlekarna
  • Odds: 2,05 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

Ett möte mellan två lag som är vana vid att möta varandra i CL-sammanhang. Det här är faktiskt den tredje gången sedan 2009 där lagen möts i gruppspelet där det laget som har stått som hemmalag har gått segrande ur striden i samtliga matcher.

London-klubben har ett fint tillfälle att bygga på poängskörden i gruppen efter en stark seger i premiären (Montpellier) medan grekerna inledde med förlust (Schalke). En stor missräkning sett till att det är på hemmaplan pinnarna ska plockas in och jag ger laget extremt små chanser till att kunna mäta sig med främst Arsenal/Schalke sett över 6 gruppspelsmatcher. Något som jag hoppas ska kunna visa sig redan här.

Förutsättningarna för Olympaikos del är dock bra, om man ser till skador/avstängningar, vilket man är helt fritt från. Arsenal har ett par skador, några av de långtids sedan tidigare medan Abou Diaby är ny på listan. Man har dock en väldigt jämn trupp som kan klara av frånvaron på vissa positioner.

Arsenal har jag varit både för och emot sedan säsongen drog igång. Nu tycker jag dock att man är på rätt väg, trots förlusten i helgen (Chelsea hemma). Även om man kanske inte skulle vara lika effektivt framåt i och med Robin van Persies frånvaro (37 mål i tävlingssammanhang) så har man nu en bättre bredd framåt då bl.a. Giroud och Walcott har fått sparsamt med speltid. Exempelvis så har nyförvärvet Lukas Podolski varit en lyckad sådan så här långt medan Gervinho, som jag var väldigt skeptisk till ifjol, har vuxit ut till en nyckelspelare. Dessutom så har man ju Santi Cazorla (bilden) numera, en genial spanjor som har en förmåga att hitta luckorna.

Olympiakos är, tradionellt sett, svagt på resande fot och jag tror att man kommer testas redan från start. I perioder kommer man troligtvis sjunka lågt och man kommer gå upp mot ett antal kvicka fötter, något kvickare fötter än det man är vana vid hemma i Grekland.

Jag gillar det här spelalternativet, klart högre odds än exempelvis hemmalaget att ordna över 1,5 mål och likvärdigt med ett -1,5 handikapp med skillnaden att man inte påverkas ifall man skulle släppa in något mål. Dryga 2 ggr känns intressant och att man lyckas trycka dit ett mål i båda halvlekarna känns långt ifrån omöjligt. Skickar in medelinsatsen.

Det blir även ett sidospel för min del, i det här fallet en dubbel som hämtas från Bet365:
Arsenal över 6,5 hörnor 1,80 + över 1,5 mål i 1a halvlek 2,50 (=4,50) 1/10 units

/Puyol