Ett kortare uppehåll från Premier League-fotbollen, men vi stannar kvar på engelsk mark när Champions League ska sparkas vidare. Spel i London och på Emirates Stadium när Arsenal tar emot Olympiakos i ett möte mellan två lag som står på noll poäng efter sina premiärmatcher, och i jämförelse med dem så vill jag nog tro att gästerna kan få liknande svårigheter på nytt. Det här är ett motstånd som hemmalaget känner väl och jag tycker att man ska vara starkt nog att lösa den här uppgiften, dock med en gardering.

  • Match: Arsenal – Olympiakos
  • Spel: Arsenal -1 asian handicap
  • Odds: 1,725 @ Bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 20.45 29/9

Arsenal har stått för en relativt ojämn inledning, vilket inte är alltför ovanligt om man ser till föregående säsonger, där premiärerna både i ligaspelet samt i det här Champions League-gruppspelet har varit obegripligt svaga – även om en någorlunda tidig utvisning försvårade uppgiften borta mot Dinamo Zagreb avsevärt. Man har dock en väldigt bra vecka bakom sig och även om man alltjämt inte var hundra över hela banan i 90 min varken mot Tottenham eller Leicester så stod man för 7 mål framåt. Alexis Sanchez var fantastisk i helgen och det ska bli intressant att se vilken offensiv balans, vilket kan slå ut väl mot det här motståndet, det blir ikväll nu när det saknas alternativ på det sittande mittfältet.

Hemmalaget kommer till spel utan Olivier Giroud som är avstängd, man har alltså även ont om defensiva mittfältare nu när Mathieu Flamini och Mikel Arteta gör Francis Coquelin sällskap på skadelistan. Jack Wilshere, Danny Welbeck och Tomas Rosicky stryks sedan tidigare.

arsenal_200x200

Olympiakos dominerar som bekant på inhemsk mark där man har vunnit den grekiska ligan 5 säsonger i följd och man har inlett väldigt väl även i år där man har gått rent under de inledande 5 omgångarna. Man har dock desto svårare att hävda sig ute i Europa och man har inte möjligheterna till att satsa likt några av de övriga toppklubbarna i de mindre ligorna, noterbart att de mer profilerade värvningarna inför den här säsongen är Brown Ideye (West Bromwich) samt Esteban Cambiasso (Leicester). Man inledde gruppspelet med att bli utspelat mot Bayern Munchen där förlustsiffrorna landade på 0-3 och det var ändå på hemmaplan där man kan vara en maktfaktor. På resande fot är man av tradition betydligt svagare, noterbart att man förlorade samtliga 3 gruppspelsmatcher på bortaplan i fjol, bland annat mot Malmö.

Bortalaget kommer till spel utan nyförvärven Luka Milivojevic som är avstängd samt Manuel da Costa som går skadad. Frågetecken på Giannis Maniatis samt Alejandro Dominguez.


En tidig ”must win game” för ett Gunners, efter en bra vecka dessutom, som har ett förhållandevis bra facit från matcher av den här karaktären. Jag tror inte att Olympiakos har mycket mer att hämta under den här upplagan av CL heller där man inte ser ut att ha vuxit sig starkare och jag utgår från att man kommer få sikta in sig på att nypa poängen hemma i Piraeus. Det här blir grekernas fjärde besök på Emirates sedan 2009 – samtliga gånger har man förlorat och släppt in minst två mål där något liknande får ses som troligt även här. Ett asian handicap på Arsenal -1 (insatsen tillbaka vid uddamålsvinst) spelas med medel.

/Puyol