Dags för 3e matchen på en vecka för Premier League lagen här men för Arsenal är det bara match två vilket ger dem en stor fördel. Jag tror starkt på att Arsenal vinner den här matchen!


Arsenal – Newcastle

Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.15 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.30

Det här är som sagt tredje matchen för Premier League lagen på en vecka då de spelat match 22:a December, 26e December och nu har de alltså match igen och här emellan har spelarna hunnit fira jul. Det har med andra ord varit en minst sagt hektisk period för lagen men Arsenal har haft det betydligt lugnare då de sedan länge tillbaka haft sin match mot West Ham den 26e December inställd. Det gör att laget har fått välbehövlig vila inför den här matchen. Newcastle har verkligen inte fått någon vila då de först spelade en jämn och slitsam match hemma mot QPR och nu senast hade man en extremt psykiskt jobbig match borta mot Man United där man tappade ledningen 3 gånger under matchen och på tilläggstid satte United segermålet. Hur ska laget kunna ställa om sig till den här matchen?

Arsenal har visat riktigt fin form den senaste tiden och ståtar nu med 3 raka seger i Premier League. Man slog WBA på hemmaplan med 2-0 och efter det har laget tagit två raka bortasegrar mot bottenlagen Wigan (0-1) och Reading (2-5). Man har 5 poäng upp till tredjeplatsen som Chelsea innehar för dagen och en seger här är nästan ett måste för laget som kämpar för att nå Champions League platserna. Förutsättningarna är perfekta inför den här matchen för Arsenal som nästa pliktmässigt borde vinna den här matchen mot ett tröttkört Newcastle som är usla på bortaplan. Newcastle har 0-4-5 som resultatrad och 11-18 i målskillnad på bortaplan…

Newcastle har en tuff period bakom sig med en hel del riktigt usla insatser.  På lagets 9 senaste matcher i Premier League så har man bara 2 segrar och resten förluster. Segrarna är tagna mot jumbon QPR och 17e placerade Wigan och båda är tagna på hemmaplan. Man saknar den riktiga vinnarmentaliteten i laget och det märkte man inte minst senast i bortamatchen mot Man United där man hade ledningen 3 gånger i matchen men tappade dessa till en förlust med 4-3. Före det spelade man en riktigt tråkig match på hemmaplan mot QPR där man dock lyckades vinna men det berodde mest på QPRs usla insats. Innan det hade man två raka förluster mot Fulham och Man City. Nu ställs man återigen på ett tufft prov när man med trötta ben ska ta sig an Arsenal på Emirates…


Theo Walcott har gjort flest mål i Arsenal tröjan i år!

När Van Persie lämnade Arsenal för storrivalen Man United så var den största frågan för Arsenal; Vem ska göra målen? Man har ingen rikigt notorisk målskytt men Theo Walcott har gjort flest mål för Arsenal med sina 11 mål denna säsongen. I Premier League har dock  Santi Cazorla gjort flest med sina 7 mål framåt. Idag är det verkligen dags för någon av dem att kliva fram och visa vägen mot 3 nya poäng för Arsenal!

Arsenal har positiva nyheter inför den här matchen då man får tillbaka såväl Rosicky som Giroud från skador. Saknas gör fortsatt Santos, Diaby och Fabianski.
Newcastle har bekymmer inför den är matchen. Man är som sagt tröttkörda men utöver det saknas viktige Vurnon Anita som skadade sig mot United senast och mittbacken Mike Williamson som är avstängd. Utöver dessa saknas fortsatt 7 andra spelare p.g.a. skador. Enda positiva är att man får tillbaka Tiote från avstängning.