Blickarna går mot London och Emirates Stadium i en kamp om platserna ute i Europa till nästa säsong. Arsenal har, efter en trög inledning, nu ordentligt häng på en plats i Champions League och Newcastle likaså faktiskt, om än jag inte tror att det kan bli mer än Europa League i bästa fall. Med andra ord dyrbara poäng som står på spel och dessa lag har faktiskt lite historia sedan någon säsong tillbaka och det här spelet tycker jag känns intressant på förhand.

  • Match: Arsenal-Newcastle
  • Spel: Över 3,5 kort
  • Odds: 1,61 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.00 12/3

Arsenal blev utslagna ur Champions League förra veckan när man inte lyckades fullborda en heroisk vändning hemma mot Milan. Känslan inom gruppen måste ändå vara okej efter det, då man bl.a. har slagit Tottenham och Liverpool på kort tid. Dessutom får man tillbaka tidigare skadade Arteta och Ramsey i truppen vilket ger fler alternativ på mittfältet.

Newcastle har dalat lite mot slutet med en storförlust mot Tottenham och kryss hemma mot bottenlaget Wolverhampton. Prestationen i Tyne Wear-derbyt mot Sunderland var ändå stabil och man lyckades pricka in ett kvitteringsmål på tilläggstid. Man krigade hårt i en tuff tillställning som gör att Alan Pardews mannar ändå ska kunna komma in med skapligt självförtroende här.

Papiss Cissé har förstärkt laget under nyårsskiftet, landsman till Demba Ba och nu är de ett anfallspar även i klubblaget. Man har inga nya skador i truppen.

Som jag nämnde under introt så finns det lite histora lagen emellan och det har blivit några tuffa bataljer efter diverse incidenter, även om Joey Barton (numera i QPR) har varit huvudfiguren vid något tillfälle.

16 gula och 3 röda kort har visats upp i de 3 senaste matcherna när de båda lagen har möts. Samtliga röda har faktiskt tilldelats Arsenal-spelare.

Matchen döms av Howard Webb. En av de mer meriterade domarna i Europa idag och han delar väl inte ut mer kort än någon annan, men samtidigt så är han inte rädd för att göra det heller. Men just när dessa lag är inblandade, iallafall under pågående säsong, så har han visat sig vara relativt kortglad.

30 gula och 2 röda kort har han skickat upp när Arsenal/Newcastle har spelat match under den här säsongen, vilket har varit vid 6 tillfällen.

Jag förväntar mig tuffa dueller på mitten mellan framförallt Song (Arsenal) och Tioté samt Cabeye (Newcastle). Övriga som jag främst sätter i farozonen är hemmalagets mittlås (Koscielny/Vermaelen) som båda är lite för aggressiva när de faller ur sitt positionsspel samtidigt som Newcastles backlinje kommer få jobba mot kvicka yttrar i rött.

Spelet innebär alltså att vi behöver minst 4 kort i matchen, och på Bet365 räknas ett direkt rött kort som 2 kort, dvs samma sak om en spelare får ett rött kort via ett andra gula.

Jag tror även på ett överspel av hörnor, oddsen på +2,5 mål kändes något kalla, men till att börja med så blir det här mina sk sidospel.
Rött kort i matchen 5,00 Betsson 1/10 units
Straff i matchen 3,75 Betsafe 1/10 units
Fabricio Coloccini (Newcastle) kortspel 4,50 Unibet  1/10 units
Chiek Tioté (Newcastle) kortspel kortspel 2,20 Expekt 2/10 units

/Puyol