Returmöte i London och Emirates Stadium där italienarna kommer med 4-0 i bagaget. Med andra ord så blev det första mötet en ytterst obehaglig upplevelse för Arsenals del som måste framåt så in i helvete och det direkt från avspark. Förutsättningar som jag verkligen gillar när det kommer till en viss spelvariant som blir av stort intresse ikväll!

  • Match: Arsenal-Milan
  • Spel: Över 10,5 hörnor
  • Odds: 2,00 @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 20.45 6/3

Arsenal kommer till spel med förnyat självförtroende efter två blytunga segrar över Tottenham och Liverpool. Mot Londonrivalerna styrde man upp en stekning som hette duga medan man hade det mycket svårare mot ”Pool”. Där räddades man av målvakten Szczesnys (kanske det mest omöjliga efternamnet i fotbollsvärlden) nävar och den notoriske målskytten Robin van Persies fötter.

Det blev dock en kostsam seger då ytterligare en spelare fyllde på den långa skadelistan. Mikel Arteta utgick med en hjärnskakning, bl.a., och alternativen på det centrala mittfältet är få, då även Ramsey saknas. Wilshere har missat hela säsongen. Det kan bli så att Arsenal tvingas starta med Walcott, Gervinho OCH Oxlade-Chamberlain. Mycket speed och rörelse på banan isåfall.

Milan kommer från några bra resultat då försprånget på Juventus har vuxit i och med helgens omgång. Man har ett riktigt monster på topp i form av Zlatan Ibrahimovic som har visat upp ett stort spel. Dessutom så har anfallspartnern Robinho bestämt sig för att bli mer än bara några överstegsfinter.

Även de rödsvarta från Milano kommer med lite skadebekymmer där Nesta, Boateng och Seedorf är de mest kännbara avbräcken. Cassano saknas som bekant sedan tidigare.

Det kan vara lätt att luras av, exempelvis (för Arsenals del) urladdning mot Tottenham där man vände 0-2 med 5 raka mål. Man kommer aldrig tillåtas kliva upp till ett så pass ursinnigt tempo mot ett italienskt motstånd. Men, vad har laget och supportrarna på läktarna att förlora? Snacket inför har varit så som den ska vara: Det är bara att kliva in och gasa, och när det ena laget kommer tvingas framåt i ett försök att vara ultra offensivt i 90 minuter så är ett hörnspel användbart. Var först inne på ett lagspel vad gäller hörnorna, men den totala linan känns fullt godkänd den också då även motståndarna får bidra vilket jag tror att de kan göra också. ”Gunners” backlinje kommer kliva högt och det kommer ge ytor för Milans kantspringare att hitta på något.

Jag körde samma spel i match 1 och även då gick linan över. Även där vann Arsenal den statistiken (6-5) utan att egentligen ha något konstruktivt spel på motståndarnas planhalva. Vi kommer få se ett spel som ska kunna bädda för minst 11 hörnor även ikväll.

Det blir även två sidospel, där det ena känns minst lika bra (av ovannämnda anledningar) men insatsen hålls nere då mitt huvudfokus ligger på hörnorna. 4/10 units spelas på båda lagen att göra mål till 1,62 på Nordicbet. Så även 2/10 units på Robin van Persie som målskytt till 2,40 på Expekt. Om det är någon som ska göra det för Arsenal så är det kaptenen som har en helt fantastisk säsong bakom sig. Han tar även hand om många fasta situationer och är lagets förste straffskytt.

/Puyol