Vi fortsätter att hämta virke från Premier League-fotbollen där vi rör oss vidare i helgen med två riktigt härliga godbitar i söndagens utbud. Merseyside-derbyt följs upp med det som var en riktig klassiker för ett antal år sedan där vi nu förflyttar oss till London och Emirates där Arsenal tar emot Manchester United. Jag tycker nog att det ena laget är desto mer stabilt i sitt helhetsintryck, framförallt när man inte har sin dag, och halvgarderingen måste nog synas.

  • Match: Arsenal – Manchester United
  • Spel: Manchester United +0,5 asian handicap
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 3,5/5
  • Spelstopp: 17.00 4/10

Arsenal hade en, främst sett till resultaten och inte insatserna i sin helhet, riktigt bra vecka bakom sig som toppades med att anfallsspelet och framförallt Alexis Sanchez lossnade. 5-2 segern borta mot Leicester följdes dock upp med en rejäl sänkning efter kostsamma individuella misstag och en ruskigt svag prestation i hemmamötet med grekiska Olympiakos. Något som innebär att man står på noll inspelade poäng i Champions League och då väntar ändå ett dubbelmöte med Bayern Munchen. Den senaste insatsen ska nödvändigtvis inte följa med laget här men det var nog ingen större ”boost” för självförtroendet heller om man ska lyfta fram vilka, av tradition, svårigheter man brukar ha för de övriga topp-4 klubbarna. Det är direkt otroligt vilka höga toppar och djupa dalar ”Gunners” kan ha över en säsong, speciellt under den inledande halvan, för att sedan ändå landa på samma position gång efter gång. När man har sin dag är man inte bara skickligt på att förflytta bollen, men även skarpt nog för att kunna utnyttja det övertaget men man har en tendens att bjuda på något för lättvindiga målmöjligheter till sina motståndare även i matcher där man släpper till relativt lite. Ett rejält minus i veckan, utöver resultatet och prestationen, var att Laurent Koscielny tvingades kliva av med något som såg ut som en sträckning i baksida lår. Utan tvekan den mest stabila pjäsen man har att tillgå i sin centrallinje och ett avbräck om han saknas nu på söndag.

Hemmalaget har utöver frågetecknet Laurent Koscielny även tveksamheter kring Mathieu Flamini och Mikel Arteta, dock av mindre betydelse då båda hade fått nöja sig med platser på bänken. Sedan tidigare stryks Jack Wilshere, Danny Welbeck samt Tomas Rosicky.

arsenal_200x200manu_200x200

Manchester United lyckades, till skillnad från motståndet, följa upp ett bra resultat i ligaspelet med ytterligare en bra sådan i sin Champions League-match. Man imponerade inte nämnvärt och var inte hundra men vann likväl enkelt mot Sunderland för att gå upp i topp i ligan och man stod för en bra upphämtning mot ett betydligt bättre motstånd i tyska Wolfsburg. United är stabilt för dagen och visar upp en förmåga till att få med sig positiva resultat även när prestationerna inte är fulländade, vilket jag som sen den främsta skillnaden mellan de här två lagen – utöver en mer tydlig stabilitet på den egna planhalvan. Än mer utmärkande nu att man även har fler spelartyper som kan bryta mönstret, utmana och skapa möjligheter från svårare lägen, och på tal om skillnader så är det där Manchester-laget i rött är aningen mer slipat nu att jämföra med fjolåret. Man har nu stått för 3 mål i 3 ligamatcher i följd där nyförvärvet Anthony Martial har visat sig vara mer än en talang redan nu. Det här blir dock en annan form av uppgift för Louis van Gaals manskap som antagligen kommer agera mer försiktigt nu, det är dock något som man stundtals klarade av med skapliga resultat under föregående säsong.

Bortalaget saknar som bekant långtidsskadade Luke Shaw sedan tidigare. Även Marcos Rojo stryks som ett alternativ på vänsterbacken, i övrigt är truppen intakt.


I vanliga fall brukar jag syna kortspelen till det här mötet, karaktären har dock lugnats ner en aning på senare tid där jag istället väljer att gå på bortalagets möjligheter till minst en poäng då jag har lite svårt att förstå det någorlunda stora favoritskapet på Gunners. Leicester var faktiskt ruskigt nära att gå två bollar upp på Arsenal innan man lyckades kvittera anfallet efter och då vill jag nog tro att man hade haft en annan syn på det här mötet. United kan vara mer taktiskt slipad i matcher av den här digniteten och även lyckas få ut något av det, utöver att man sitter inne på en riktig matchvinnare i David de Gea i målet och att man hittills har visat upp en högre lägstanivå än motståndet. Även noterbart att bortalaget, sett över inbördes möten, har gått 8 ligamatcher i följd utan förlust och då har ändå de två senaste säsongernas United-lag varit aningen svagare än det Sir Alex basade över. Halvgarderingen på Manchester United spelas med medel.

/Puyol