Ett formstarkt möte på Emirates där Manchester United anländer till London som mästare för att ta sig an Arsenal som fortfarande spelar för dyrbara poäng i jakten på en Champions League-plats. En del detaljer står för att jag upprepar mitt spel från höstmötet till nästan dubbla insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Arsenal – Manchester United
  • Spel: Över 4,5 kort
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 17.00

Arsenal har höjt tempot där man ser ut att stå för en starkt slutspurt för att nå topp-4. Man har nu vunnit 8 av sina 10 senaste ligamatcher vilket har bidragit till att man har passerat båda London-rivalerna Chelsea och Tottenham inför dagens match, om än med ytterst knapp marginal. Framförallt så har försvarsspelet vässats till något samtidigt som listan på skador har lättat, vilket har förbättrat förutsättningarna avsevärt inför avslutningen.

Manchester United säkrade ligatiteln i måndags via bekväma 3-0 mot Aston Villa och därmed har man återtagit det som var deras framtills fjolårets sista spark från stadsrivalen City efter en fullständigt galen avslutning. Allt har i princip klickat från start där man har bibehållit en väldigt jämn och hög nivå där man endast har förlorat en av sina 22 senaste ligamatcher. Framgången på den här fronten får ses som mer än välförtjänt.

Arsenal kommer till spel utan Olivier Giroud som är avstängd samt Lukasz Fabianski och Abou Diaby som är skadade. Man Utd saknar Ashley Young, Paul Scholes och Darren Fletcher sedan tidigare.

Matchen kommer inledas med en guard of honour, där hemmalaget är illa tvunget att välkomna de nyblivna mästarna, samt deras fd lagkamrat Robin van Persie, på ett artigt sätt. Något som antagligen inte uppskattas hos någon med sympatier hos Arsenal då det här får ses som en tydlig symbol för maktskiftet på tronen. Det var just de här två lagen som, förr i tiden, prenumererade på de ädlaste medaljerna, en position den röda maskinen från Manchester har klarat av att bibehålla medan Gunners har fått sikta in sig på att som bäst knipa en Champions League-plats.

För dryga veckan sedan sköt Robin van Persie in ett äkta hat-trick för att spika ligaguldet för sitt United, att jämföra med Arsenal som inte har vunnit någon titel på nästan exakt 8 år. Nu gör den fd kaptenen och målkungen sin första match på Emirates sedan det infekterade bytet av klubb vilket kan sätta tonen för den här matchen, där det lär vara hyfsat livat på läktarna. Trots att bortalaget redan har gjort sitt för den här säsongen så tror jag inte att man ställer ut skorna, mycket tack vare vilken karaktär de här matcherna brukar bjuda på mellan två gamla rivaler.

Dagens match kommer dömas av Phil Dowd, som visserligen har några mer kortbenägna domare framför sig på listan den här säsongen, men samtidigt så har han en tendens att agera något ojämnt. De 9 senaste Premier League-matcherna lagen emellan har bjudit på 9, 7, 6, 5, 4, 1, 9, 5 och 7 kort, dvs endast en match som har varit riktigt snål med korten.


Spelar på att det blir minst 5 kort (över 4,5 kort, antal kort – asian) i matchen. Föredrar att spela hos Bet365 där ett rött kort, vare sig den är direkt eller kommer till via två gula, räknas dubbelt till antalet.

/Puyol