Ett gammalt rival- och för säsongen, i vanlig ordning, förmodat toppmöte även om det inte riktigt har utvecklat sig på det sättet. Premier League-omgångens höjdpunkt spelas på Emirates i London där Arsenal tar emot Manchester United. Båda lagen har en hel del revansch att utkräva efter det som presterades så sent som i helgen, något som kan ha en viss ingrediens till den här spelformen utöver att det här är ett speciellt möte. Det här kan bli tufft.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Arsenal – Manchester United
  • Spel: Över 55 kortpoäng
  • Odds: 2,05 @ William Hill
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 12/2

Arsenal toppade tabellen fram tills lördagens lunchmatch men blev passerat efter en riktig plattmatch och djupdykning. Redan efter 20 minuters spel låg man under med 4-0 på Anfield mot ett Liverpool som såg väldigt inspirerat ut, ett underläge som visade sig vara omöjligt att hämta ikapp, och ”Gunners” hade inte mycket att sätta emot i det som med marginal var säsongens svagaste insats så här långt. Trots att det var den första förlusten i ligaspelet över 8 omgångar tillbaka (toppkonkurrenten Manchester City borta) så anser jag att man ändå inte har imponerat nämnvärt sedan årsskiftet där man har haft svårigheter mot ett flertalet lag utan att få igång det konstruktiva spelet, över längre perioder av matcherna, i samma utsträckning likt inledningen. Intressant att se hur man reagerar på helgens resultat där den närmsta framtiden kommer bli ett rejält test för London-laget i rött och deras ambitioner med kvällens uppgift, ett nytt möte med Liverpool i cupen samt en Champions League-match mot Bayern München.

Hemmalaget kommer till spel utan Flamini, Ramsey, Walcott, Vermaelen, Diaby och Källström.

Robin_van_Persie_2548660b

Manchester United kommer likt motståndet från ett svagt resultat, men till skillnad från det så har även säsongen i överlag varit en stor besvikelse. De regerande mästarna har nu 9 poäng upp till en Champions League-plats, en turnering man inte har missat på ett flertal år, och de som tvivlar på David Moyes börjar nog höras alltmer. Senast 2-2 på Old Trafford mot bottenlaget Fulham, där gästernas kvitteringsmål på tilläggstid efter 31-6 i avslut till hemmalagets fördel, sved nog än mer efter att man inte lyckades stänga matchen i sin väg mot en viktig fullpoängare. Tilläggsminuter United annars har varit så pass pålitliga under. Förlust innan dess i bortamötet mot Stoke och man kan nog konstatera att inledningen på det nya året kunde ha varit trevligare. Positivt dock, utöver Juan Matas intåg, att Robin van Persie och Wayne Rooney ser ut att vara kvitt sina skadebekymmer och samarbetet mellan den trion kan nog bara bli bättre.

Bortalaget saknar Jones, Evans och Fellaini.


Jag tror att båda lagen har påverkats väldigt mycket av vad man presterade i helgen, där båda lagen kommer från väldigt svaga resultat, och att det kan sätta sin prägel på den här matchen – utöver att Robin van Persie återvänder till Emirates för en andra gång efter sin, för hemmasupportrarnas räkning som lär elda igång ännu mer, inte alltför uppskattade övergång. Ingenting fungerade för Arsenal senast där man inte kom åt motståndet någonstans, duellerna uteblev och här måste man börja sätta närkamperna. Det kommer troligtvis inte gå lika fort den här gången och ett London som förväntas vara regnigt under onsdagen kan nog bjuda in ytterligare. Även United har ett och annat att bevisa och även dem har sina mer fysiska pjäser i centrallinjen, dessa herrar har inte heller råd att kliva undan i dagsläget.

Klimatet från förr består, då det här var det ursprungliga stormötet där de båda lagen prenumererade på titlarna innan Chelsea och Manchester City började växa sig allt starkare. Det har man även kunnat syna bland domarens kortlek där de 11 senaste drabbningarna, i ligaspelet, har landat på 5, 8, 9, 7, 6, 5, 4, 1, 9, 5 och 7 gula (röda kort inte inräknade) kort, vilket innebär att endast en match bland dessa har varit riktigt snål med korten. Mark Clattenburg står som domare i kvällens match med ett snitt på ca 3,7 kort/match hittills under denna Premier League-säsong. Han har egentligen inte gjort något större väsen av sig och skött sig hyfsat, i samma veva så kan det här, på förhand, ha varit den mest laddade matchen han har haft hand om så här långt.

Testar medelinsatsen på över 55 kortpoäng (10 poäng för ett gult- och 25 poäng för ett rött kort) i matchen.

/Puyol