Dryga veckan senare var det dags på nytt för en ny drabbning mellan de båda lagen, men den här gången kanske i den mest ädla cupen av de alla där Emirates Stadium i London står som spelplats för denna åttondelsfinal. Arsenal och Liverpool gör upp igen där framförallt hemmalaget bör vara väldigt revanschlystet efter det senaste mötet, jag är dock skeptisk till hur pass väl rustat man är inför det. Väljer en spelform med en potentiell gardering till den första matchen där jag anser att det ena laget bör ha en bättre chans på avancemanget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: FA Cup, England
  • Match: Arsenal – Liverpool
  • Spel: Liverpool att gå vidare
  • Odds: 2,00 @ William Hill
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 17.00 16/2

Arsenal toppade Premier League-tabellen relativt nyligen men har nu börjat tappa poäng efter ett par tuffa matcher. Förlusten mot dagens motstånd följdes upp med en något tam insats, om man ser till prestationen framåt, med ett mållöst möte hemma mot Manchester United. Tror dock att dessa poängtapp kan ha varit på gång under en tid och trots 7 segrar i följd, samtliga tävlingsmatcher inräknade, strax innan och efter årsskiftet, så tycker jag inte att man har imponerat alltför mycket under det nya året. Man har haft svårigheter i ett flertal matcher, även mot lag placerade längre ner i tabellen, där man inte får igång det konstruktiva spelet i samma utsträckning likt inledningen av säsongen. Prestigevärvningen Mesut Özil har inte varit lika briljant på slutet med Olivier Giroud har varit något kall, ett par av de mer individuella anledningarna till att det inte har klickat på motståndarnas planhalva där man skapar mindre farligheter nu att jämföra med för någon månad sedan. Till det så kan de mer sviktande prestationerna komma något olägligt i spelschemat där man kliver in en till en ny åttondelsfinal, men i Champions League, under den kommande veckan.

Hemmalaget är nästintill oförändrat om man ser till tillgängliga spelare att jämföra med veckans ligamatch. Aaron Ramsey, Theo Walcott, Thomas Vermaelen, Abou Diaby och Kim Källström är borta pga skador. Däremot så är Santi Cazorla ett frågetecken pga sjukdom medan man återfår Mathieu Flamini som har varit avstängd.

Football - FA Premier League - Liverpool FC v Arsenal FC

Liverpool går mot sin bästa säsong på ett antal år där man har en Champions League-plats inom räckhåll i nuläget. Rent spelmässigt är det även ett väldigt trevligt Merseyside-lag att titta på och kan man vrida upp poängproduktionen mot topplagen även utanför Anfield så kan säsongen även avslutas på ett bra sätt. Den fullständigt lysande insatsen mot Arsenal följdes upp med ytterligare en seger, om än på tilläggstid via en straffspark, där Fulham slogs tillbaka där man ännu är obesegrat under 2014. Även om försvarsspelet inte övertygar fullt ut så visar man god form framåt där rörligheten och passningsspelet sitter i dagsläget med poängspelare som levererar, och har Luis Suarez och hans målform lättat något så har kollegan Daniel Sturridge tagit över. Även ett, till skillnad från motståndet, mer gynnsamt spelschema där man kan koncentrera sig fullt ut på cupen där nästa ligamatch inte spelas förrän nästa helg.

Oförändrad status även för bortalagets räkning där Mamadou Sakho, Lucas Leiva, Glen Johnson, Luis Enrique och Sebastien Coates är otillgängliga för spel.


Värt att notera att ett oavgjort resultat över 90 minuter i FA-cupen innebär ett omspel, det skulle innebära en ny match men på Anfield där Liverpool slog samma motstånd med 5-1 för 8 dagar sedan. Ett visst psykologiskt övertag där jag även anser att man, i överlag, ser ut att vara något hetare än Arsenal i dagsläget. Oddsen har, under veckans gång, börjat luta mot dagens bortalag som har ett mindre slitsamt spelschema, men medan exempelvis Bet365 och Ladbrokes håller Liverpool som en väldigt knapp favorit till att avancera till kvarten så sticker William Hillut något i jämförelse med dubbla insatsen på bortalaget att gå vidare. Arsenal har en nyckelmatch här hemma på Emirates på onsdag mot Bayern München i Champions League vilket innebär att roteringar i dagens elva är att vänta, medan Liverpool har fått spela ett antal matcher mindre än motståndet under säsongens gång eftersom att man inte är delaktig i något Europa-spel. Tror mycket väl att det kan bidra till att bortalaget kan vrida upp en bättre prestation än motståndet där man kan gå ut hårdare för det här cupspelet med bättre lämpade förutsättningar inför den här tävlingen.

Liverpool att gå vidare till nästa omgång spelas med en insats strax över medel.

/Puyol