Vi hämtar ytterligare ett spel från Premier League-fotbollen där vi självklart ska ta oss en titt på toppmötet i London där det kan bli än mer spännande i en redan högintressant titelstrid – speciellt om man gillar dessa ”underdogs”. Ett sensationellt Leicester beger sig till Emirates Stadium för att ta sig an ett Arsenal som måste gå för att krympa ett avstånd som man har släppt upp. Jag tror nödvändigtvis inte att gästerna kommer ha en lika enkel väg att gå den här gången, men att man kan skapa tillräckligt för att blanda sig in i ytterligare en målaffär.

  • Match: Arsenal – Leicester
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,75 @ Bwin
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 13.00 14/2

Arsenal har inte bara tappat ”momentum” i toppskiktet, man har även tappat sin serieledning över de senaste veckorna och det är ändå ganska anmärkningsvärt att man går in till det här mötet på hela 5 poäng efter det här motståndet. Efter en framgångsrik period så hittade man sin svacka vid fel tillfälle där man, i något som fick ses som en svag inledning på det nya året, gick man 4 matcher utan någon vinst där man dessutom nollades i 3 av dessa matcher. Man skapade dock mer än tillräckligt från hemmamötet med Southampton och svarade upp väl senast när Bournemouth besegrades. ”Gunners” är som bekant skickligt med bollen i ägo men även giftigt när man väl hittar luckorna för att växla om till snabbare anfall och den offensiva besättningen kunde nästan inte se mycket bättre ut. Nu är i princip endast Santi Cazorla borta, men till Mesut Özil (som har varit briljant) så har man nu ytterligare ett alternativ när Alexis Sanchez återigen är redo för spel.

Hemmalagets skadelista har lättat avsevärt de senaste veckorna och snart kan man inte ha ett mycket starkare lag tillgängligt. Santi Cazorla är som bekant alltjämt struken, vilket även gäller den långtidsskadade duon med Jack Wilshere och Tomas Rosicky. Francis Coquelin kan eventuellt vara redo för spel medan Danny Welbeck saknar matchträning.

arsenal_200x200leicester_200x200

Leicester fortsätter att gå starkt och är som bekant på väg mot något väldigt sensationellt. I och med bortasegern i den perfekta insatsen mot ytterligare ett titeljagande Manchester City stärkte man sin position i toppen där man visade att man är en seriös utmanare till ligatiteln. ”Foxes” har varit en saga så här långt under Claudio Ranieris ledning där det ska ses som oerhört att anmärkningsvärt att man, om man räknar fjolårets fantastiska slutspurt, endast har förlorat två av de 33 senaste Premier League-matcherna man har spelat. Väldigt mycket går Leicesters väg just nu, och det tack vare ett anfallsspel som har varit vägvinnande från start. Det kryllar inte av individuell briljans på många offensiva positioner, utöver Riyad Mahrezs kreativitet och Jamie Vardys förmåga att göra mål och hitta luckorna i djupled, men trots det står gästerna för ligans mest effektiva anfallsspel och man har så här långt snittat två mål per bortamatch.

Bortalaget har varit förskonat från all form av problematik vad gäller skador i truppen, och det står sig även inför den här söndagen där man alltjämt har samma grupp av spelare att jobba med. Endast Jeffrey Schlupp är, sedan ett antal veckor tillbaka otillgänglig för spel som ett alternativ på vänsterflanken.


Båda lagen nätade i båda matcherna i fjol och Arsenal vann höstmötet med 5-2. Vi kommer inte se något liknande den här söndagen, men båda lagen har intressanta detaljer i sitt anfallsspel som ger båda chansen. Jag brukar sällan gå på den här spelformen, men anser att den kan stå sig väl när de här två lagen drabbar samman. Jag målade upp Leicester anfallsspel senast där jag ansåg att man hade fantastiska möjligheter inför mötet med Manchester City, och även om jag vill lyfta fram Arsenal som det betydligt stabilare laget med ett grundspel som är bättre lämpat att stå emot Leicester offensiva pjäser, så vill jag fortfarande lyfta fram båda lagens möjligheter till att göra mål. Leicester har hållit nollan intakt vid ett antal tillfällen på slutet, vilket faktiskt var ganska ovanligt inledningsvis, för man har egentligen inte levt på något större försvarsspel och det har egentligen aldrig varit framgångsreceptet. Man har dock varit väldigt skickligt på att förvalta de möjligheterna man får samt det bollinnehavet man får ta del av, och även om jag misstänker att hemmalaget kan vara intresserat av att ge upp det initiativet till motståndet så har gästerna vid ett flertal tillfällen visat att man behöver förhållandevis lite för att kunna producera. Arsenal kan mycket väl, om inte i närheten av lika många tillfällen som City, gå i fällan när man ska förflytta bollen mot ett motstånd som har varit skickligt på att erövra bollen på farliga ytor samtidigt som man får Vardy, Mahrez och Okazaki rättvända mot mål. Samtidigt kommer ett flyfotat och relativt kreativt, så länge Özil och Sanchez är i slag, Gunners hitta sina perioder där man sätter motståndets tröga mittlås i rörelse. I 9 av 13 ligamatcher där Leicester har stått som bortalag har båda lagen nätat, jag gillar möjligheterna även här. Båda lagen att stå för minst ett mål i matchen spelas med en insats strax över medel.

/Puyol