Efter ett antal landskamper med ett uppehåll pga diverse kvalspel så är nu Premier League-fotbollen åter tillbaka med ytterligare ett par intressanta tillställningar den här helgen, en sådan hittar vi bland annat här i London. Arsenal välkomnar Hull City till spel på Emirates där hemmalaget står som den givna favoriter – för egen del vill jag dock lyfta fram motståndet som, i dagsläget, kan ha kapacitet till att hålla siffrorna nere.

  • Match: Arsenal – Hull
  • Spel: Hull +1,5
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 18/10

Arsenal, med en mångårig manager i Arsene Wenger som har kritiserats för att han inte spenderar de stora pengarna, har i mitt tycke fått ihop ett högintressant spelarmaterial inför den här säsongen. Trots det har inledningen varit aningen trög, och även om man är svårslaget så har det blivit något kryss för mycket. Den sedvanliga problematiken med skador har dock kommit tidigt i år men trots dessa skadebekymmer kan man mönstra en riktigt stark startelva, om än med frågetecken i försvaret, där både bredden och jämnheten är underskattad hos ett Gunners som på pappret är mer slagkraftigt nu än på väldigt många år. Man kan dock bli något omständligt i sitt spel där det kan gå något långsamt med svårigheter till att hitta den avgörande passningen mot lågt placerade försvarslinjer. 3 av 13 tävlingsmatcher (en av 7 i ligaspelet) har vunnits med mer än ett mål så här långt in i säsongen.

Gunners kommer till spel utan Mesut Özil, Aaron Ramsey och Laurent Koscielny som är nytillkomna på skadelistan. Callum Chambers är avstängd. Sedan tidigare stryks en fransk trio där Olivier Giroud, Mathieu Debuchy samt Yaya Sanogo ingår. Frågetecken på Tomas Rosicky och Abou Diaby medan Theo Walcott och Serge Gnabry, långtidsskadade sedan tidigare, eventuellt kan spela en reservlagsmatch i helgen.

arsenal_200x200hull_200x200

Hull lyckades inte kvala in till Europa League (en position som gavs via finalförlusten i FA-cupen mot just dagens motstånd) och har även gått något knackigt i ligaspelet. Utöver vinsten i premiären fick man vänta till föregående spelhelg där ett svårspelat Crystal Palace besegrades, vilket kan ha varit något av en vändning för Steve Bruce manskap. Fjolårets nykomlingar har dock agerat något övermodigt emellanåt och släppt till mer än vad man har vant sig vid och det var först senast som man fick ihop försvarsspelet, och det är nog troligt att det är där man kommer bränna än mer krut till det här mötet där vi återigen kan få se tre centrala försvarsspelare i Davies, Dawson och Chester. Man är tungt i luftrummet och borde kunna hota framåt där både Jelavic samt nyförvärvet Diamé har visat upp god form. Noterbart att tigrarna, så här långt in i ligaspelet, har lyckats göra mål i samtliga 7 matcher där målskyttet annars var ett frågetecken under den första halvan av fjolåret.

Tigers kommer återigen till spel utan Allan McGregor i målet medan nyförvärvet Robert Snodgrass blev korsbandsskadad under försäsongen.


De inledande 15-20 minuterna kan vara nyckeln, och skulle bortalaget få till sitt låga försvarsspel så skulle jag inte bli alltför förvånad om man lyckades stå emot motståndet som inte har många alternativ att skicka in om det skulle låsa sig. Jag vill nog hävda att Hull kan presentera liknande bekymmer som det Crystal Palace stod för i Arsenals ligapremiär där Gunners inte kom till alltför många avslut med ett ytterst sent vinstmål därtill. Tror nog att hemmalaget, som måste vara mer kreativt, kan få svårt att sätta bollarna bakom i Tigers försvarslinje och inte heller ha någon större användning av inläggsspelet. Arsenal kan eventuellt tvingas ställa upp med en inte alltför samspelt backlinje, vilket kan öppna upp för ett Hull som har visat upp ett någorlunda effektivt anfallsspel.

Spelar ett asian handicap på bortalaget, Hull City +1,5. Vilket innebär att gästerna, utöver om man skulle lyckas få med sig några poäng, har råd att förlora med uddamålet. Medelinsatsen testas.

/Puyol