London-derby på spelschemat, om än ett inte alltför prestigefyllt sådant av den karaktären, där serieledarna återvänder till Emirates efter ett par effektiva insatser på bortaplan. För motståndet står ett Fulham som måste vrida upp poängproduktionen strax ovanför nedflyttningsstrecket när man går upp mot ett Arsenal som har varit stabila från start. Det här är dock inte den mest troliga platsen för bortalaget att få med sig ett resultat där jag anser att vi har en bra favorit framför oss.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League
  • Match: Arsenal – Fulham
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 18/1

Arsenal är kvar i Champions League och FA-cupen, men framförallt, man toppar alltjämt Premier League-tabellen efter drygt halva seriespelet avklarat. Trots att spelet inte har varit fullt så lika bländande på slutet att jämföra med inledningen så har resultaten kring nyårsskiftet och framåt gått ”Gunners” väg där man nu har vunnit 4 ligamatcher i följd och därmed behåller man sitt knappa avstånd ner till de närmast skuggande lagen. Aston Villa slogs tillbaka efter ytterligare en bortaseger där en god inledande halvlek räckte för London-laget i rött.

Hemmalaget får som bekant klara sig utan Walcott säsongen ut pga en korsbandsskada, även om jag personligen inte ser det som ett så pass hårt slag som vissa medier vill få det till. Ramsey, Arteta och Vermaelen saknas på nytt likt långtidsskadade Bendtner, Diaby och Sanogo.

Fulham placerar sig ovanför nedflyttningsstrecket med knapp marginal, och även om man ser ut att lämnat den absolut svagaste trenden under säsongen med förluster i 8 av 9 ligamatcher under en period så är läget alltjämt väldigt pressat, trots ett lyckat resultat i veckans omspel i FA-cupen där ligakonkurrenten Norwich besegrades. Riktigt tung förlust under den föregående helgen där ett bortasvagt Sunderland, även dem i de nedre regionerna av tabellen, slog tillbaka FulhamCraven Cottage med besked. Tränarskiftet med Rene Meulensteen som huvudansvarig sedan någon månad tillbaka har inte gett någon nämnvärd effekt hittills där man i första hand måste styra upp försvarsspelet.

Bortalaget har ett frågetecken på målvakten Stekelenburg som eventuellt kan missa dagens match. Briggs och Etheridge stryks sedan tidigare, dock inga avbräck.

181534437-434814

Ramsey, Mertesacker och Özil siktar på en ny fullpoängare

Arsenal bjöd inte på någon större fotboll senast där man nöjde sig med att spela på bollinnehavet efter att ha slagit in sina 2 mål under den inledande halvtimmen och det kunde ha straffat sig när ett relativt uddlöst Aston Villa kunde reducera och gå för poängen under den avslutande kvarten. Tror mycket väl att dagens hemmalag kan gå hårdare för ett tredje mål om samma scenario upprepar sig på nytt och dagens motstånd känns någorlunda lämplig för den uppgiften. Trots fler skador på slutet på ett antal komplement så har man alltjämt poängspelarna och en trygghet i sitt grundspel, något motståndet saknar.

Fulham sitter inne på ligans mest ineffektiva försvarsspel på 46 insläppta mål, vilket man är klart sämst med så här långt, något som får ses som anmärkningsvärt när man har en relativt meriterad Maarten Stekelenburg, som är tveksam till spel, att tillgå i målet. Man kan spela någorlunda hyggligt de gångerna man får ta del av initiativet med boll, men under den här säsongen har man haft kännbara problem mot de mer spelförande lagen och inte hittat nycklarna i sättet att försvara sig mot de mer kreativa motstånden. I 8 av 21 ligamatcher har man släppt in minst 3 mål, majoriteten av dessa matcher har spelats från omgång 10 och framåt, där några av de absolut svagaste prestationerna har varit mot lag som kan dela Arsenals kvaliteter.


Bortalaget kommer troligtvis få sikta in sig på ett försvarsspel som man ännu inte ser ut att kunna bemästra. Anser att Arsenal ska kunna klara av att visa upp en övertygande sida framåt. Hemmalaget att stå för minst 3 gjorda mål i matchen spelas strax över medel.

/Puyol