Arsenal vann med hela 3-0 i bortamatchen förra veckan vilket ger dem ett guldläge inför den här matchen. Fenerbache måste givetvis framåt då man måste göra minst 3 mål i matchen för att kunna gå vidare. Målrikt… eller?

Arsenal – Fenerbache
Spel: Under 3 mål i matchen
Odds: 1.91 @ Pinnacle
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.45

Efter en usel ligapremiär för Arsenal så har man spelat upp sig rejält och stått för två ruskigt starka insatser när man först slog Fenerbache med 3-0 på bortaplan och sedan vann man Londonderbyt mot Fulham på bortaplan med 3-1. Nu vänder man återigen hem till Emirates och av ren tradition trivs man bättre här vilket man bör kunna utnyttja ikväll. Man kommer ha en fantastisk atmosfär där publiken kommer hjälpa dem till avancemang i Champions League. Jag tror man löser den här uppgiften och man vinner 1,2-0 mot ett desperat Fenerbache som säkerligen komma gå bort sig.

Fenerbache vann i helgen sin ligamatch med 1-0 hemma mot Eskisehirspor trots att man återigen gjorde en ganska blek insats. Man har varit väldigt ineffektiva den senaste tiden och det talar emot dem här. Trots att man skapade en hel del chanser i första mötet med Arsenal så lyckades man inte få in bollen en enda gång. Det lär knappast bli enklare i bortamatchen mot Emirates ikväll… Det är bara en sak som gäller för Fenerbache och det är framåt för att göra mål. Man måste göra minst 3 mål i matchen och att göra det på Arsenal på bortaplan är inte en enkelt… Aston Villa lyckades med hjälp av skador, utvisningar och domaren i premiären. Arsenal lär knappast göra om samma misstag igen utan jag tror vi kommer få se hårt engelskt spel från Arsenal som kommer slita hårt för att döda matchen och låta tiden rinna ut…

SZCZESNY_1723342a
Arsenals målvakt Szczesny spikar igen ikväll?

Arsenal saknar fortsatt Thomas Vermaelen, Abou Diaby, Mikel Arteta och Alex Chamberlain.
Fenerbache får klara sig utan trion Mehmet Topal, Emre Belözoglu och Joseph Yobo här då alla är skadade.

Kort summering:
Det är lite ”bära eller brista” i det här spelet då Fenerbache lär sätta rejäl press på Arsenal och får dem in en boll tidigt i matchen så öppnar det givetvis upp matchen en hel del. Men skulle Arsenal antingen lyckas hålla ut första halvlek eller till och med göra ett mål på Fenerbache så lär energin gå ur kroppen för dem och Arsenal kommer få en behaglig resa mot Champions League. Matchen är väldigt öppen på förhand men Arsenal känns mer stabila för var match som går nu och coach Wenger har aviserat att man ställer upp med bästa tänkbara lag här för att ta sig vidare vilket man bör göra. Jag tror man lyckas stänga matchen och hålla nere siffrorna i matchen!