Efter två raka förluster är det här Arsenals sista chans mot de mäktiga Bayern München. På Emirates Stadium är det en måste vinna situation. Det skulle inte vara så fruktansvärt om inte gästerna är Bayern. Arsene Wenger hoppas att hans lag inte har sagt det sista ordet i den här tävlingen och efter tre dominerande segrar i Premier League med tre måls skillnad mot Leicester, Manchester United och Watford kan laget skrälla när alla redan har räknat bort de från Champions League.

  • Match:  Arsenal FC – Bayern München
  • Spel: över 4,5 kort
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:45

För mig kommer den här matchen vara väldigt intressant av flera olika skäl.

Jag tycker att det är svårt att anta vem som kommer ha fördelen av bollinnehavet. Min insikt säger att det skulle vara Bayern, men det kommer vara väldigt jämt. Det är oundvikligt att Wenger har höjt sitt lag under de senaste veckorna. Å andra sidan har Pep en väldigt bredd trupp till sitt förfogande och det är sällan han startar med samma startelva. Ribery och Robben kommer vara tvungna att slita för att återta sina ordinarie platser från Coman och Costa som verkligen har gjort ett strålande jobb.

arsenal_200x200bayern-munich_200x200

 

Det är svårt att tippa utgången i det här mötet. Det som lockade mig är någonting helt annat.
Domaren i den här matchen kommer vara Cuneyt Cakir från Turkiet som är känd för att inte tillåta ett tufft spel. Under säsongen 2015/16 har han dömt 4 matcher (två Champions League och två EM kval matcher ) där 25 gula och tre röda kort delades ut. Det vill säga 6,25 gula kort per match. I matchen mellan Malmö FF och Real Madrid delade han ut sju gula kort, fyra till Malmö och tre till gästande Real. I det andra mötet i samma tävling mellan Sporting Lissabon och CSKA Moskva tilldelades också 7 gula kort, 4 till hemmalaget och 3 till gästerna. För två säsonger sedan, nämligen 2014/02/19 när lagen möttes på Emirates slutade matchen med 4 gula, ett rött kort och två straffar, ett möte som dömdes av den något mildare domaren Nicola Rizzoli.

Med tanke på den situation där Arsenal är förväntar jag mig en dynamisk fotboll redan från den första minuten. Båda älskar att äga boll och kommer säkerligen vara aggressiva i sina försök att komma åt den. Mitt tips för dagens match är att det blir över 4,5 kort. Oddset är 1,83 på bet365.

/ Akilles_80