Arsenal krigar på i toppen av tabellen och efter poängtappet senast har man inte råd att förlora fler poäng i kampen om titeln. Man ställs mot Crystal Palace i en lite lurig match på förhand. Två defensivt starka lag drabbar samman och jag tar ställning till ett av lagen.

Arsenal – Crystal Palace
Spel: Hemmaseger och under 2.5 mål
Odds: 3.30 @ Betsson
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.00

Arsenal lyckas återigen gå igenom ett transferfönster utan att göra någon spektakulär värvning då Kim Källström inte direkt får en att darra… Majoriteten av klubbens fans ifrågasätter givetvis Wenger efter detta… Hur som helst så är det 3 poäng som gäller i den här matchen och hemma på Emirates är laget urstarka. Om vi ser till lagets 8 senaste matcher mot lag från Premier League så har man 6 segrar och 2 oavgjorda matcher, samtliga matcher har slutat med under 2.5 mål i matchen. Man har en urstark defensiv som bara släppt in 1 mål på dessa matcher så att Arsenal skall hålla nollan här känns tryggt. Man ställs mot ett Crystal Palace som har gått under 2.5 mål i 7 av lagets 8 senaste matcher. Man hade 7 raka segrar inför bortamatchen mot Southampton senast och där stod man för en svag insats när man spelade 2-2 mot dem. Southampton gjorde det bra i matchen men jag förväntar mig mer av ett lag som Arsenal. När toppkonkurrenterna går bra måste man vinna sina matcher för att hänga med och då krävs det seger i match som denna!  Arsenal får klara sig utan Ramsey, nye Kim Källström, Theo Walcott och Abou Diaby här plus att Flamini är avstängd. Positivt för laget är att Sanogo, Rosicky och Wilshere är tillbaka i full träning igen.


SZCZESNY_1723342a
Szczesny spikar igen ikväll medan lagets offensiv gör minst 1 mål!

Crystal Palace nye manager Tony Pulis har fått Crystal Palace att klättra i tabellen och nu ligger laget ovanför nedflyttningsstrecket. Man har dock fortsatt svårt i matcherna mot topplagen då man plockar sina poäng i matcherna mot de ”sämre” lagen. Man har två raka segrar i ryggen då man besegrat Hull och Stoke med 1-0 i båda matcherna. Lagets defensiv har sett stark ut och man har förstärkt försvaret ytterligare till den här matchen så Arsenal kan få lite problem här. Jag har svårt att se hur Arsenal skall vinna stort mot den försvarsmur som Crystal Palace kommer ställa upp med. Crystal Palace avslutade transferfönstret starkt genom att plocka in ett par spelare men ingen av dem är spelklar här. Man har sedan tidigare gjort klart med målvakten Wayne Hennessey men chansen är inte så stor att han petar Speroni som gjort det bra i två raka matcher nu. Man startar med största sannolikhet med samma elva som besegrade Hull senast, enda förändringarna som kan ske är att mittbacken Danny Gabbidon som utgick senast missar matchen och ersätts av McCarthy samt att Jonathan Parr återtar sin vänsterbackplats istället för Dean Moxey.

Kort summering: 
Crystal Palace kommer givetvis backa hem med hela laget för att försöka kontra in något mål eller göra mål på fasta situationer. Jag tror inte man lyckas utan man får hoppas på 0-0 i den här matchen. Palace bäste anfallare Chamakh har förflutet i Arsenal och lagets backlinje kan Chamakh utan och innan så jag är inte orolig… 0-0 är givetvis inget resultat som Arsenal siktar på utan man kommer ge allt för att vinna matchen och jag tror man lyckas även om det kommer bli knappt. 1,2-0 känns som det mest logiska resultatet i den här matchen!