Toppmöte och stekhett derby i London mellan Arsenal-Chelsea här. Det är en oerhört svårspelad match och jag gör det enkelt för mig och spelar på högsta oddset!


Arsenal – Chelsea
Mitt tips: X
Odds: 3.25 @ Unibet
Insats: 5 /10
Spelstopp: 21.00

Arsenal spelade senast på bortaplan mot Manchester United i en oerhört svår match och man åkte på stryk med 1-0 efter en mindre bra genomförd match. Man ska dock tänka på att det är inte enkelt att göra en bra match på Old Trafford mot svårspelade Manchester United. Efter den matchen så har man i ligan 3 segrar och 1 förlust som kom mot formlaget Tottenham. Arsenal har resultatraden 5-0-3 på sin hemmaplan och förluster har kommit Tottenham, Newcastle och svaga WBA. Nu väntar säsongen hittills tuffaste hemmamatch när Chelsea kommer på besök. Man har tre raka svaga insatser på sin hemmaplan nu och det håller knappast mot ett heltaggat Chelsea. Man förlorade först mot Newcastle med 0-1 i en svag match som sedan följdes upp med att man tappade en 2-0 ledning mot Tottenham till förlust med 3-2, riktigt svagt. Nu senast så vann man knappt mot svaga Fulham och jag sätter ett varningenstecken för Arsenals hemmaform!

Chelsea är i en av de värsta ”svackor” man haft sedan Ambramovitj kom till klubben. Man har 2 förluster och 3 oavgjorda på de 5 senaste matcherna i Premier League. De 3 oavgjorda matcherna har kommit i de 3 senaste mot Tottenham, Everton och Newcastle. På bortaplan trivs man inte lika bra som tidigare år då man har 3-3-3 som resultatrad. Man har dock haft oerhört tuffa bortamatcher hittills då man mött flera av lagen på den övre halvan. Man är nu uppe i fyra raka bortamatcher utan seger men senast tog man verkligen ett steg i rätt riktning då man fick 1-1 borta mot Tottenham i en match som man borde vunnit eftersom man tilldelades en straff på tilläggstid, Drogba missade dock…

Chelsea har en enorm fördel rent historiskt då Arsenal bara lyckats vinna 2 gånger på de senaste 15 mötena lagen emellan. Chelsea har vunnit 8 av de 15 senaste matcherna mot Arsenal och vi får resultatraden med Arsenal som hemmalag: 2-5-8. Om vi bara tittar på de matcher som spelats på Arsenals hemmaplan så har Chelsea gått segrande ur de två senaste matcherna med 0-3 och 1-4 dvs. man har kört över Arsenal i de två senaste omgångarna! På de 8 senaste mötena på Arsenals hemmaplan så får vi resultatraden 1-2-4 med Arsenal som hemmalag. Enorm fördel Chelsea med andra ord.

Arsenal kan ställa upp med ett starkt lag ikväll och Wenger har verkligen angenäma problem inför matchen. Man har Fabregas, Van Persie, Diaby och Fabianski tillbaka i full träning igen och alla kan starta utan bekymmer här. Det gör att man har rena lyxproblem i uttagningen av laget.  
Även Chelsea kan ställa upp med ett mycket starkt lag då endast Alex, Zhirkov och Benayoun saknas. Man får alltså tillbaka så viktige Frank Lampard på mitten och Bosingwa på högerbacken.

Jag tror den här matchen slutar oavgjort då det handlar om ett stekhett derby mellan två lag som är i stort behov av poäng. Inget av lagen varken vill eller har råd att göra misstag i den här matchen. Båda lagen vet om att ett enda misstag kan leda till baklängesmål då det handlar om världsklasspelare. Arsenal har haft bekymmer på sin hemmaplan, framförallt mot lite bättre lag och eftersom Chelsea är ett bättre lag och ser ut att vara på väg mot formen igen så känns krysset som det mest sunda i den här matchen. Mitt spel stärkts av Chelsea fantastiska statistik mot Arsenal!