Premier League-fotbollen sparkas vidare under söndagen där hela topptrion är inblandat i de två matcherna där vi i första hand intresserar oss för det som ska utspela sig på Emirates Stadium där vi har ett London-derby och något av en seriefinal framför oss. Arsenal tar emot Chelsea i en match som har förutsättningarna till att bli lika tuff som säsongens första möte. ”Gunners” har nollats i de 4 senaste mötena de båda lagen emellan men har inte sett så här bra ut på oerhört länge, vilket bidrar till att jag tror att man kan störa ett defensivt och taktiskt slipat bortalag som kan sättas i arbete om man vill avgå med några poäng.

  • Match: Arsenal – Chelsea
  • Spel: Chelsea över 2,5 kort
  • Odds: 1,72 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 17.00 26/4

Arsenal har haft sina besvikelser under säsongens gång, där man bland annat räknar in ytterligare ett tidigt uttåg ur Champions League trots ett fullt överkomligt motstånd, och en position bland topp-4 var långt ifrån givet för några månader sedan. Det har gått desto bättre de senaste veckorna och utöver en plats i FA-cupfinalen så är man nu Premier Leagues formlag nummer ett. ”Gunners” har nu vunnit 13 av sina 15 senaste ligamatcher där man har seglat upp som motståndets främsta utmanare till ligatiteln, och även om man borde vara någorlunda realistisk och räkna in att 10 poäng borde vara en omöjlig uppgift så måste en position bland topp-2 ses som en väldigt fin bedrift. Man agerar stabilt i överlag, men produktiviteten i anfallsspelet har varit nyckeln till lyftet där det är noterbart att man har gjort minst 2 mål i 19 av sina 22 senaste tävlingsmatcher mot engelskt motstånd.

Hemmalaget har ett frågetecken på Per Mertesacker i mittlåset. Mikel Arteta och Alex Oxlade-Chamberlain är däremot inte tillgängliga för spel.

arsenal_200x200chelsea_200x200

Chelsea har sviktat ur vissa avseenden ända sedan sitt Champions League-uttåg, men likväl har man lyckats vinna 4 matcher i följd med uddamålet och det utan att imponera nämnvärt – och det är det som skiljer José Mourinhos manskap från de övriga där man har sett ut som ett mästarlag sedan säsongen drog igång. Man följer grunderna tillräckligt väl och har matchvinnartyper, vilket har bidragit till att man är oerhört svårslaget där man kan notera att man inte står på mer än 2 förluster efter 32 ligaomgångar inför den här matchen. Manchester United besegrades i det senaste toppmötet och med så många poäng upp, med 18 kvar att spela om, så är man riktigt nära nu. Försvarsspelet var, likt många gånger förr, oerhört disciplinerat senast där jag misstänker att man kommer gå in till den här uppgiften med liknande metoder.

Bortalaget har frågetecken på Diego Costa som eventuellt kan testas från start, trots allt. Loic Remy, som annars hade varit en rimlig ersättare, är däremot helt struken pga skada.


7 kort blev det i höstmötet, 4 av dessa plockade Chelsea den gången. Under säsongens gång har man tagit minst 3 kortpoäng (ett rött kort räknas som 2 st till antalet hos Bet365) i 13 av 32 ligamatcher, aningen oftare i matcher av den här karaktären där det antingen har varit ett derby eller mot ett lag med individuellt skickliga spelare som kan förflytta bollen väl. Jag väljer bort det totala överspelet på korten för att endast gå på bortalaget.

Söndagens derby har Michael Oliver hand om, vilket kan vara ett frågetecken, då jag vill lyfta fram honom som en av ligans främsta domare där han har en god förmåga till att kunna bibehålla lugnet. Trots det snittar han 3,75 kort/ligamatch, vilket inte är alltför lågt, och jag menar på att det kan bli relativt bra drag i det här derbyt. Det är, trots det stora glappet, en seriefinal och så även Cesc Fabregas återkomst till den röda delen av London vilket kan höja pulsen och bidra till ytterligare atmosfär i arenan. Förra helgen valde Chelsea att stå fast på sina utgångspositioner där man gav bort initiativet med bollen till Manchester United som hade ett bollinnehav på enorma 70 procent. Arsenal kan vara desto bättre på att förflytta bollen och den tiden tror jag, likt United, även att dagens hemmalag får. Chelsea är relativt trygga och bekväma i sitt försvarsspel med gott om fysiska pjäser, samtidigt så har man ett par långsamma spelare på ett antal positioner som kan tvingas till att ta taktiska fouls vid de få tillfällena då de blir överspelade. Chelsea att ta minst 3 kort spelas med medel.

Spelar även:
Cesc Fabregas att få ett gult/rött kort 3,20 (Unibet) 1,5/10 units

/Puyol