Mer Premier League-fotboll där vi nu ska hoppa över till söndagens spelutbud med fokus på ett derby i London. På Emirates Stadium ska Arsenal ta emot Chelsea där det regerande mästarlaget går in till det här mötet hela 19 poäng efter i tabellen. Återstår att se hur man påverkas av det, men man är alltjämt ett lag som kan ställa upp med ett väldigt fysiskt starkt lag – och det är en sådan match jag förväntar mig att vi ska få se.

  • Match: Arsenal – Chelsea
  • Spel: Över 4,5 kort
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 17.00 24/1

Arsenal går in till den här omgången som serieledare på målskillnad och har för första gången på många år väldigt goda förutsättningar till att avsluta säsongen med en ligatitel. De på slutet smått sviktande resultaten och prestationerna till trots, där man hade svårigheter med Newcastle samtidigt som man inte fick med sig mer än två poäng från mötena med Liverpool och Stoke, så har man i överlag visat upp väldigt mycket positivt i en period där man, i vanlig ordning, har varit förhållandevis skadedrabbat från mittfältet och framåt. Återigen dock väldigt positivt att man kommer återfå några av dessa spelare inom en väldigt snar framtid, vilket blir oerhört viktigt i en period där man kommer matchas väldigt tätt.

Hemmalaget kommer till spel med frågetecken på Mesut Özil och Alexis Sanchez, som eventuellt kan vara tillbaka. Santi Cazorla och Francis Coquelin saknas dock alltjämt. Jack Wilshere, Danny Welbeck och Tomas Rosicky är långtidsskadade sedan tidigare.

arsenal_200x200chelsea_200x200

Chelsea har som bekant en vansinnigt tung säsong bakom sig där man alltjämt kan notera att man inte är bättre än en 14:e plats i tabellen, på rätt sida om nedflyttningsstrecket med knappa 4 poängs marginal och i princip avsågat från positionerna som innebär spel i Europa till nästa säsong. Guus Hiddink har återigen kommit in som manager, och även om man är obesegrat över sina 7 senaste tävlingsmatcher så har 4 oavgjorda resultat över den här perioden inte kunnat lyfta laget i tabellen och i sin helhet har man inte lyft sitt spel nämnvärt, även om 42 procent av lagets målskörd i ligaspelet har kommit till över de 6 senaste matcherna.

Bortalaget har, dessvärre för den här spelformen, ett litet frågetecken på Diego Costa som utgick förra helgen. I övrigt stryks endast Radamel Falcao som ett alternativ på topp.


Mark Clattenburg, som är domare i söndagens batalj, har varit förhållandevis snål med korten under den här säsongen (ett ungefärligt snitt på 3 gula kort/match samt 3 röda kort över 18 Premier League-matcher) och José Mourinho, som kan beordra ett tuffare spel, är som bekant inte kvar i Chelsea för det här mötet. Tycker dock alltjämt att det finns ett par kryddor att gå på, utöver att det här är ett derby mellan det som i många år har varit de främsta lagen i London. Cesc Fabregas återvänder till den röda delen av staden, på nytt, och hemmasupportrarna kommer elda igång ytterligare med Diego Costa hos motståndarlaget. Även noterbart att Arsenal, med några av sina främsta poängspelare tveksamma eller helt ur spel, har bidragit till att mer destruktiva spelare som Mathieu Flamini har fått mer speltid – något som kan vara lönsamt här då det brukar bli tuffa kamper på det centrala mittfältet när de båda lagen drabbar samman. Sommarens möte innehöll 7 gula plus ett rött kort. Även fjolårets båda ligamöten landade på 7 gula kort. Överspelet på minst 5 kort i matchen (ett rött räknas som två till antalet hos Bet365) spelas med en insats strax över medel.

/Puyol