Provar ett tredje spelobjekt från dagens Premier League-omgång där denna nyårsdag levererar spel från tio arenor, här med fokus på det som komma skall på Emirates. Arsenal parkerar i topp och går nu upp emot ett Cardiff som skulle må bra av att plocka poäng mer regelbundet för att kunna avlägsna sig från strecket. Testar en mindre insats på en individuell prestation.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Arsenal – Cardiff
  • Spel: Nicklas Bendtner att göra mål
  • Odds: 2,70 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 1/1 16.00

Arsenal går in till nyårsskiftet som serieledare, vilket var ett antal år sedan sist, där man kan gå mot sin bästa säsong på länge. Även om man kan ha gått ner sig något rent prestationsmässigt så har man nu ändå fått med sig två fullpoängare i följd, senast i en tuff bortamatch mot ett i dagsläget svårslaget Newcastle. En match som inte var mycket att skriva om, men likväl imponerande.

Hemmalaget kommer dock till spel med ett antal skador där Olivier Giroud, matchvinnare senast, utgår. Även Kieran Gibbs, Thomas Vermaelen och Nacho Monreal är otillgängliga för spel medan man har frågetecken på Mesut Özil. Sedan tidigare återfinns Aaron Ramsey, Alex Oxlade-Chamberlain, Abou Diaby och Yaya Sanogo på skadelistan.

Cardiff går inte alltför bra på planen i nuläget och som det ser ut inte utanför densamma heller. Man har blivit utspelat mot både Liverpool och Southampton, vilket har resulterat i relativt klara förluster, och nu senast tappade man en ledning på två bollar hemma mot Sunderland i botten. En viss turbulens kring den walesiska nykomlingen där ägaren har varit i skottluggen efter att bland annat ha sparkat den bland supportrarna omtyckte managern Malky Mackay. Inför dagens omgång är man inte mer än två poäng upp på nedflyttningsstrecket.

Bortalaget har ett desto mer gynnsamt läge där endast Craig Bellamy och Andrew Taylor räknas bort.

Nicklas+Bendtner+Arsenal+v+Hull+City+D33ZiPi-qbkl

Arsene Wenger har lite att fundera på när han ska formera upp hemmalagets startelva. Avsaknaden av Giroud, och eventuellt även Özil, lämnar ett par luckor framåt vilket får mig att enbart gå på en potentiell målgörare. Viktigt att poängtera, insatsen åter hos Unibet ifall den utvalde spelaren lämnas utanför elvan.

I fransmannens frånvaro så har managern ett par alternativ där Nicklas Bendtner, Lukas Podolski och även ”wingern” Theo Walcott gör upp om startplatsen i ”nr. 9-rollen”. Det som skiljer är att de två sistnämnda, som bör vara närmare till en startplats, kan lira på kanten medan dansken endast kan spela i positionen på topp. Man kan spekulera i Bendtners kvaliteter och hur de står sig, men 2,70 på att en spelare i positionen som toppforward i detta Arsenal kommer med i målprotokollet mot ett lag som har släppt in 2, 3 och åter 3 mål i sina senaste ligamatcher var något högre än det jag hade förväntat mig.

Arsenal bör troligtvis var ute efter att förstärka bakom Giroud där Bendtner står som den enda naturliga ersättaren med Podolski som precis har arbetat sig tillbaka efter en längre skadefrånvaro. Dansken har dessvärre inte gjort något större väsen av sig på planen på senare tid, men likväl kommer han, eller den som får förtroendet i den här positionen, få sina chanser till att komma till avslut med tanke på vilka kvaliteter det finns i laget bland de offensiva positionerna där man har ett antal potentiella framspelare. Bendtner har fått lite mer speltid på slutet med inhopp mot både Newcastle och West Ham strax innan nyårsskiftet. Den enda starten så här långt var mot Hull i omgång 14 – en match där han kom med i målprotokollet.


Nicklas Bendtner att stå som målskytt testas med en låg insats. Återigen, insatsen tillbaka ifall spelaren inte skulle finnas med i startelvan.

/Puyol