Premier League-fotbollen är tillbaka på nytt där ännu en lördag står för ett par intressanta spelalternativ, inledningsvis här i London och Emirates Stadium. Ett Arsenal som måste höja tempot i jakten på toppskiktet mot nykomlingen Burnley som har stått för en svag inledning i botten av tabellen. En svår uppgift för gästerna mot ett ”Gunners” som kan vara mer välmående nu när man har börjat återfå ett flertal spelare efter skador. En normal dag bör chanserna vara någorlunda goda för hemmalagets del.

  • Match: Arsenal – Burnley
  • Spel: Arsenal -1,5
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 1/11

Arsenal har fortfarande inte hittat rytmen men kommer trots det till spel med en framgångsrik vecka i bagaget med dubbla bortasegrar i ligan samt i Champions League och det utan att imponera nämnvärt, vilket man ändå kan hämta något positivt ur när resultaten börjar gå lagets väg. Som jag har tryckt på tidigare så anser jag nog att dagens ”Gunners”, där ledningen har kritiserats för att man inte investerar tillräckligt, numera har en högintressant grupp av spelare som inte ska ha några problem med att uppnå en placering i toppskiktet. Exempelvis så har Alexis Sanchez varit minst lika bra som man hade hoppats på med många poänggivande spel. Trots att man inte har toppat ännu så har man lagen bakom Chelsea inom räckhåll där man mycket väl kan utmana om positionerna efter London-rivalen. Anmärkningsvärt dock att man endast har hållit nollan intakt i en av 7 tävlingsmatcher här hemma på Emirates trots att man (i ligaspelet) har hållit Crystal Palace, Tottenham och Hull nere på 4, 6 respektive 4 avslut.

Hemmalagets skadelista har lättat avsevärt på slutet. Özil, Koscielny, Giroud och Debuchy är långtidsskadade sedan tidigare medan även reservmålvakten Ospina saknas.

arsenal_200x200burnley_200x200

Burnley parkerar nu sist i tabellen och har redan nu 5 poäng att hämta upp till rätt sida om strecket. Managern Sean Dyche har mycket att fundera på, och även om man har agerat mindre försiktigt och börjat få utdelning framåt (man nollades i 6 av sina 7 inledande tävlingsmatcher) där en comebackande Danny Ings har bidragit med spetskompetens inne i boxen så har det nu fallit över till ett mer bristande och mindre effektivt försvarsspel. Man har utan tvekan höjt sig en aning på motståndarnas planhalva där insatserna mot West Ham och Everton har varit de främsta hittills, samtidigt så har detta ägt rum hemma på Turf Moor där en ännu tuffare uppgift väntar nu. Över hela banan har nykomlingen helt enkelt varit något för mediokert där man måste se till att minska gapet uppåt lagom till nästa transferfönster för att därefter invänta förstärkningar.

Bortalaget kommer, precis som senast, till spel utan Vokes, Taylor och Reid. Marney står alltjämt som ett frågetecken.


Arsenal har visat upp en förmåga att bli något omständligt, spela långsamt och mycket i sidled mot låga försvarslinjer, men motståndet har inte det att falla tillbaka på riktigt. Burnley har, över sina 4 senaste ligamatcher, släppt in 12 mål med endast två (båda i samma match) inslagna mål framåt på 4 bortamatcher. Utan några tydliga linjer i anfallsväg kommer man få svårigheter även på egen planhalva mot ett hemmalag som alltjämt är skickligt på att hålla i bollen där två mål kan visa sig räcka långt. Medelinsatsen spelas på Arsenal att vinna matchen med minst två bollars marginal.

/Puyol