Champions League-fotbollen fortsätter även under denna onsdagkväll med ytterligare två fina åttondelsfinaler. Vi avslutar med spel i England och London där vi får se en repris på en av fjolårets åttondelsfinaler där Arsenal och de regerande mästarna Bayern München ska göra upp på nytt. Låter utgången vara men går på två individuella kortspel som känns intressanta i dagsläget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Arsenal – Bayern München
  • Spel 1: Mathieu Flamini att bli varnad/utvisad
  • Spel 2: Jack Wilshere att bli varnad/utvisad
  • Odds: 2,80 + 4,00 @ Nordicbet
  • Units: 3/10 + 2/10
  • Spelstopp: 20.45 19/2

Arsenal är framme i ännu en åttondelsfinal efter att ha klarat av både Dortmund och Napoli i det knepiga gruppspelet och man stod även för en riktigt fin inledning av säsongen där man tidigt tog tag i taktpinnen i toppen av Premier League-tabellen. Det försprånget har dock tappats och även om man har fått med sig resultaten från ett antal matcher där man inte har presterat nämnvärt så tycker jag dock inte att man har presterat alltför märkvärdigt sedan årsskiftet där man såg ut att gå mot en svagare period med storförlust mot Liverpool samt ett uddlöst, mållöst hemmamöte med Manchester United. Man stod dock för ett bra genrep i helgen, rent resultatmässigt, där man avancerade i FA-cupen efter att ha tagit revansch på Liverpool. Än mer positivt att man klarade av att vila ett par spelare och utan att åka på några nya skador.

Bayern München har så här långt varit lika briljanta som de var ifjol när Jupp Henckeys manskap bärgade trippeln. Pep Guardiola har tagit vid där föregångaren avslutade där man alltjämt ser oerhört starkt ut. Man toppar Bundesligan i överlägsen stil med hela 16 poäng ner till Leverkusen, ännu obesegrat med segrar i 19 av 21 matcher, vilket är ett fantastiskt facit. Än mer imponerande att man fram till det som visade sig bli en betydelselös hemmaförlust mot Manchester City i den avslutande gruppspelsomgången att man från fjolårets kvartsfinaler och framåt hade vunnit 10 Champions League-matcher i följd, vilket även blev ett nytt och troligtvis även svårslaget rekord. Den röda maskinen får stå som en stark kandidat till att försvara sin titel.

Arsenal kommer till spel utan Arteta som är avstängd. Ramsey, Walcott, Vermaelen, Diaby och Källström är borta sedan tidigare. Bayern saknar Ribery och Shaqiri medan Badstuber är långtidsskadad sedan ifjol.

Wilshere-Flamini

Bayern är riktigt vasst över hela banan med ett väldigt tryggt grundspel. Pep Guardiola, som i stort utvecklade det passningsspelet vi ser hos Barcelona idag, har infört vissa ingredienser i ett redan välfungerande lag till Tyskland. Bayern München kommer med stor sannolikhet äga större delen av bollinnehavet där jag, under vissa perioder, tror att man kan låta klockan gå genom att rulla bollen centralt. Här har hemmalaget ett par nyckelspelare för att förhindra att det sker i en alltför stor utsträckning.

Med kaptenen Mikel Arteta avstängd är det väldigt troligt att Jack Wilshere och Mathieu Flamini kommer få inleda matchen på det centrala mittfältet för Arsenals del. Två spelartyper som kan spela tufft och som inte viker ner sig i närkamperna och jag misstänker att dessa herrar kommer vara inblandade i ett par situationer där man tvingas ge bort någon frispark. I första hand har fransmannen (Flamini) varit väldigt het med 8 kort, varav ett rött, på 20 inhemska (liga samt cup) matcher under säsongens gång. En hög siffra om man ser till att domarna på de brittiska öarna kan vara relativt toleranta med korten, troligtvis något italienske Nicola Rizzoli (domare i kvällens match) inte kommer vara lika generös med när en av de missade tacklingarna sätts in.


Var först inne på hemmalagets totala kortskörd men väljer att enbart koncentrera mig på dessa spelare som jag främst tror är i farozonen. Spelformen ”will get booked” testas på båda spelarna, 3/10 units på Mathieu Flamini att syna det gula eller röda kortet till 2,8 samt 2/10 units på Jack Wilshere att bli varnad eller utvisad till 4,0. Insatsen tillbaka på den spelaren som inte skulle komma med i startelvan.

/Puyol