Toppmöte i Champions League, där två av de mest offensivt kapabla lagen ställs mot varandra i ett tidigt skede. Jag har förutsättningarna klara för mig, och tror mig ha hittat ett bra spel! Häng med.

Match: Arsenal – Barcelona
Tips: 2:a i HT (Barcelona leder i halvtid)
Odds: 2,65 @ Betsafe
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2011-02-16 20:45

Motivering:

Någon mer än jag som kommer ihåg El Clasico i höstas? Det snackades om att, trots Barcelonas tunga inbördes facit mot Real Madrid, så skulle man få det tufft? De tankarna spolades i toaletten direkt från avspark. Barcelona har bevisligen enklare mot lag som försöker gå framåt, istället för mot lag som parkerar spelarbussen vid eget straffområde. Varför? Jo, det bjuder på ytor för Xavi, Iniesta och Messi att slå sina genomskärande passningar, mot spelare som är riktigt vassa i djupled (Messi, David Villa, Pedro Rodriguez). Barcelona är också erkänt för att vara ett riktigt starkt lag i första halvlek, vilket jag tror blir scenariot även ikväll. Det enda negativa är att Puyol saknas p.g.a. skada.

Arsenal kommer, troligen, att försöka spela sitt spel, ett Barcelona-liknande, men med sämre bollhanterare på många positioner än dagens motstånd. Defensivt kan man inte spela, och därför är enda chansen att just hålla sig till sin egen fotbollsfilosofi. Detta kommer Barcelona att älska. Man saknar också tre viktiga defensiva kuggar idag, Bacary Sagná är avstängd, Thomas Vermaelen är skadad (sedan länge) och Lukaz Fabianski är även han skadad, målvakten som stått majoriteten av matcherna i år.

Jag tror att Barcelona kommer att hålla sig till sitt spel, och därmed kommer Arsenal att få det ruskigt svårt. Ska vi säga 2-0 i halvtid till spanjorerna, David Villa ochMessi hänger varsin boll