Premier League-säsongen tar slut denna söndag där vi plockar ytterligare ett spel tidigt, den här gången med ett besök i London och Emirates. Arsenal tar emot Aston Villa där hemmalaget ges en bra möjlighet till att kunna avsluta snyggt. Grundkapacitet och motivation mot ett avsågat motstånd som sitter inne på ligans mest ineffektiva defensiv talar för ett tidigt spel.

  • Match: Arsenal – Aston Villa
  • Spel: Arsenal 3 eller fler mål
  • Odds: 1,75 @ Bwin
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 15/5

Arsenal hade så sent som i vintras ett relativt bra utgångsläge för att kunna gå för titeln här, då man satt inne på serieledningen, men det blev återigen en besvikelse. Några månader senare är man ute ur FA-cupen, man har i vanlig ordning misslyckats med att gå förbi åttondelsfinalen i Champions League och på den här fronten slåss man återigen för plats 3 och 4 i tabellen. Oavsett hur det går för Manchester United under onsdagskvällen, en poäng borta mot Manchester City under föregående helg innebär att en poäng räcker för att säkra topp-3 och att slippa kvala in till CL – även om en fullpoängare är att föredra här om man vill ha någon chans att sluta före lokalrivalen Tottenham i tabellen. ”Gunners” har sviktat emellanåt, Arsene Wenger har nog aldrig varit såhär ifrågasatt på managerposten och det är i första hand anfallsspelet, som trots att det kan vara fyndigt, inte är effektivt nog där poängspelare som Özil och Sanchez har varit mer osynliga på slutet. Trots att man inte har vunnit mer än en tredjedel av sina 15 senaste tävlingsmatcher så ska det här motståndet ses som mer än lämpligt för att man ska kunna avsluta snyggt.

Hemmalaget kommer, dessvärre, till spel utan Danny Welbeck som ett alternativ på topp. Även Per Mertesacker utgår från mittlåset. Alex Oxlade-Chamberlain är struken sedan tidigare.

arsenal_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa lyckades, trots att man inte hade mer än två avslut mot mål, knipa en poäng från hemmamötet med Newcastle. Det var lagets första poäng efter 11 raka nederlag under en säsong som har varit extremt svår där man till viss mån har mobbats (till större del för missnöjet över ledningen och styret) av sina egna supportrar. Villa är sedan ett väldigt tidigt skede avsågat och det har i ett par veckors tid stått klart att det kommer bli spel i Championship nästa säsong. Tappet av nyckelspelare, svagt ledarskap, otillräckliga värvningar och avsaknaden av en spelidé har bidragit till den här positionen. Eric Black, tillfälligt lagets tredje manager under den här säsongen, har sett en förbättrad attityd hos sitt manskap men kunnandet saknas alltjämt. Försvarsspelet är inte tillräckligt organiserat där man är individuellt svag över stora delar av backlinjen, där exempelvis kaptenen Lescott och Hutton får ta alldeles för stora platser, samtidigt som man är oerhört ineffektivt på att hålla fast bollen på motståndarnas planhalva – vilket kan bli svårt nog mot ett motstånd som är skickligt på att både förflytta bollen och även ställa om någorlunda väl.

Bortalaget har, utöver ett par frågetecken tidigt in i veckan, endast Jordan Amavi långtidsskadad sedan tidigare. Rudy Gestede och Jordan Veretout är tveksamma inför det här mötet. Jores Okore och Gabriel Agbonlahor är av disciplinära skäl troligtvis inte tänkbara för spel.


Jag är inte längre övertygad om Arsenals förmåga inför den här typen av uppgifter, men ett inte alltför motiverat Aston Villa med ligans svagaste försvarsspel och mest ineffektiva defensiv kommer stöta på svårigheter i ett par momentet. Villa har släppt in minst 3 mål i hälften av sina 12 senaste ligamatcher och ett något pressat hemmalag kan nog växla upp åtminstone ett snäpp för en bra avslutning. Bwin står sig aningen högre än ett par spelbolag som placerar sig på ca 1,6 ggr. Arsenal (lag 1) att göra minst 3 mål i matchen spelas med en insats strax över medel.

/Puyol